Σιμόν για Μεντβέντεφ: “Και γαμ… τις ιδιοφυίες”

Το εγκώμιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Νόβακ Τζοκοβιτς στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, έπλεξε ο Ζιλ Σιμόν.

Ο πολύπειρος Γάλλος, πρώην Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, χαρακτήρισε ιδιοφυία τον Ρώσο τενίστα και τον παρομοίασε με παίκτη του σκάκι, υπογραμμίζοντας την εξυπνάδα και την ευστροφία του εντός court.

“Είναι πολύ ενδιαφέρον παίκτης και γρήγορα ερωτεύτηκα το στυλ

παιχνιδιού του. Είναι εξαιρετικά έξπυνος και καταλαβαίνει τα πάντα. Για την ακρίβεια είναι σκακιστής: καταλαβαίνει από πριν τι πρόκειται να γίνει.

“Δεν επηρεάζεται από την αλλαγή τακτικής του αντιπάλου. Αυτός είναι που το ορίζει και διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι από τον καθένα” είπε χαρακτηριστικά ο Σιμόν στη L’Equipe.

Συνεχίζοντας να στάζει μέλι για τον Μεντβέντεφ, ο Γάλλος πρόσθεσε: “Οι φίλαθλοι χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να καταλάβουν το παιχνίδι του και να το συνηθίσουν. Για τους τενίστες είναι διαφορετικό. Όταν τον αντιμετωπίζεις, καταλαβαίνεις τι είναι. Είναι και γαμώ τις ιδιοφυίες. Μου αρέσει επίσης το παιχνίδι του γιατί όταν επιταχύνει δεν είναι βίαιος. Είναι θέμα timing όχι βιαιότητας και βιασύνης. Είναι αυθεντικός παίκτης. Έχει ένα μοναδικό στυλ κι αυτό σέβομαι πάνω από όλα”.

Σιμόν και Μεντβέντεφ έχουν συναντηθεί τρεις φορές στην καριέρα του, με τον Γάλλο να έχει κερδίσει και τα τρία ματς (Λυόν 2017, Λονδίνο 2020, Μασσαλία 2020).

The post Σιμόν για Μεντβέντεφ: “Και γαμ… τις ιδιοφυίες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα