Ναδάλ: “Το πιο σημαντικό η νίκη” – VIDEO

12:31 8/8/2019 - Πηγή: Tennis24
Στη δύσκολη πρεμιέρα του στο Μόντρεαλ, αναφέρθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ μετά τη νίκη επί του Έβανς

Ο ίδιος ο Ράφαελ Ναδάλ, γνωρίζει καλύτερα απ’τον καθένα ότι το πρώτο hard court παιχνίδι του μετά από πέντε μήνες, δεν θα ήταν εύκολο.

Μπορεί ο αντίπαλός του να μην αποτελούσε φόβητρο για τον Ισπανό, ωστόσο ο Ναδάλ χρειάστηκε να παίξει πολύ καλά στα κρίσιμα σημεία για να φτάσει στη νίκη με 7-6(6), 6-4 επί του Ντάνιελ Έβανς.

Ο Βρετανός προηγήθηκε νωρίς με break στο ματς ενώ είχε προβάδισμα και 5-2 στο tie

break του εναρκτήριου σετ, με τον Ναδάλ να κερδίζει τους έξι από τους τελευταίους εφτά πόντους του breaker.

Στο 2ο σετ και πάλι ο Ράφα προηγήθηκε με break όμως ο Έβανς απάντησε γρήγορα και ανάγκασε ξανά τον Ισπανό να πετύχει break για να φτάσει στη straight sets νίκη.

“Ο Ντάνιελ είναι ένας πολύ καλός παίκτης που συνδυάζει επιθετικό παιχνίδι με καλή τακτική. Είναι ικανός να διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου. Το πρώτο σετ ήταν δύσκολο. Στο 2ο σετ πήρα προβάδισμα στην αρχή, αλλά πήρε γρήγορα πίσω το break. Ήταν σημαντικό να πετύχω νέο break στο επόμενο game”.

“Πάντα είναι δύσκολο το πρώτο ματς σε hard court μετά από τοσο καιρό. Μετά το Wimbledon, το μυαλό πάντα ξεφεύγει λίγο γιατί έπαιξα μια μακρά χωμάτινη σεζόν και μετά στο γρασίδι, οπότε δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Όταν τελειώνεις το Wimbledon, το σώμα σου χάνει λίγο την τάση του, οπότε χρειάζεσαι λίγο χρόνο να επανέλθεις.

“Σήμερα, το σημαντικό ήταν η νίκη. Ξέρω ότι με τις νίκες, θα έρθουν και τα υπόλοιπα σιγά-σιγά. Παίζω και προπονούμαι καλά. Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστώ. Σήμερα έπαιξα όσο χρειαζόταν για να περάσω. Αύριο είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς” είπε ο Ναδάλ.

Την Πέμπτη, ο Ράφα θα παίξει στο βραδινό πρόγραμμα (01:30GR-COSMOTE TV) απέναντι στον Γκουίντο Πέγια που διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

“Σήμερα ήταν μια καλή νίκη που μου επιτρέπει να αγωνιστώ ξανά αύριο, όπου θα παίξω με έναν αντίπαλο που παίζει σπουδαίο τένις. Έχει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Είναι σούπερ επικίνδυνος και κερδίζει σπουδαία ματς. Πρέπει να είμαι έτοιμος”

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί ποτέ hard court τίτλο του. Αν δεν καταφέρει να φτάσει στον τελικό, από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

ROGERS CUP SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

The post Ναδάλ: “Το πιο σημαντικό η νίκη” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα