Κέρδισε τη “σκουριά” και τον Έβανς! – VIDEO

23:40 7/8/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ραφαέλ Ναδάλ ξεκίνησε με θετικό τρόπο την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Rogers Cup κερδίζοντας δύσκολα έναν φανταστικό Νταν Έβανς σε ένα ματς που διεκόπη πολλή ώρα λόγω βροχής.

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε περίπου πέντε ώρες μετά την έναρξη του λόγω της διαρκούς βροχόπτωσης στο Μόντρεαλ, ο Ράφα Ναδάλ, με αρκετές δυσκολίες είναι η αλήθεια, επικράτησε ενός εξαιρετικού Νταν Έβανς με 7-6(6), 6-4 για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Καναδικού Masters!

Πολύ δύσκολη νίκη σε έναν γεμάτο με διακοπές

αγώνα για τον θρυλικό Ισπανό που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά το Wimbledon με την αγωνιστική αποχή να είναι εμφανής, να μην του στερεί όμως τη νίκη.

Ο Ράφα είναι ακόμα σε “τροχιά” ενός κατορθώματος που, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, δεν έχει πετύχει ποτέ στην καριέρα του: να υπερασπιστεί δηλαδή έναν τίτλο σε σκληρή επιφάνεια!

Το επιθετικό και με συχνά ανεβάσματα στο φιλέ παιχνίδι του ταλαντούχου Βρετανού έβγαλε αρκετές φορές εκτός ρυθμού τον Ράφα που, ειδικά στο πρώτο σετ, χρειάστηκε να κάνει σερί ανατροπών για να αποτρέψει το 0-1.

Έμεινε πίσω με break το οποίο πήρε πίσω σχετικά γρήγορα αλλά ο Έβανς συνέχισε να παίζει φανταστικά και οδήγησε το σετ στο tie break στο οποίο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέχρι το 6-4 έχοντας δύο set points!

Εκεί όμως, όπως τόσες και τόσες φορές στην καριέρα του, ο “matador” έδειξε πόσο δυνατός πνευματικά είναι και με τέσσερις αναπάντητους πόντους έκανε το 1-0 και έδιωξε από πάνω του ένα μεγάλο βάρος.

Με φόρα από το πρώτο σετ, ο Ράφα έκανε ένα γρήγορο 2-0 στο δεύτερο σετ πριν ανοίξουν για τα καλά οι ουρανοί και διακόψουν το ματς για περίπου τρεις ώρες.

Η διακοπή φάνηκε να ευνοεί προς στιγμήν τον Έβανς που πήρε πίσω το break από τον Ναδάλ αλλά ο Ράφα έκανε άμεσα το break back κλείνοντας και πάλι την “πόρτα” στις ελπίδες του Βρετανού.

Η νίκη ήρθε έστω και με αρκετό άγχος για τον Ράφα που “φούλαρε” για τα καλά τις μηχανές του από το πρώτο ματς τη φετινής hard court swing και αναμένεται στη συνέχεια να παρουσιαστεί όλο και καλύτερος.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον απίστευτα βελτιωμένο Γκουίντο Πέγια που κέρδισε στα τρία σετ τον Ράντου Άλμποτ.

Το πρωινό πρόγραμμα του Μόντρεαλ πήγε περίπατο με όλες αυτές τις διακοπές και μόνο ο Μάριν Τσίλιτς μπόρεσε να ολοκληρώσει πριν τη βροχή κερδίζοντας ελεγχόμενα τον Τζον Μίλμαν.

Το καλύτερο ματς, πάντως, του πρωινού-απογευματινού προγράμματος και ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν παίχτηκε στη ματσάρα Νισικόρι-Γκασκέ!

Δύο από τους ποιοτικότερους τενίστες της τελευταίας δεκαετίας έδωσαν ένα ασύλληπτο ματς διάρκειας τριών ωρών και δέκα λεπτών με τον 33χρονο Γκασκέ να γυρίζει πίσω τον χρόνο, να σώζει ένα match point του Ιάπωνα και εντέλει να τον κερδίζει με 6-7(6), 6-2, 7-6(4) βελτιώνοντας το εξαιρετικό h2h που έχει κόντρα στον “σαμουράι” στο 8-3!

ROGERS CUP SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Κέρδισε τη “σκουριά” και τον Έβανς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα