Ναδάλ: “Το πιο σημαντικό είναι να είμαι υγιής” (vid)

21:52 2/1/2024 - Πηγή: Tennis24

O Ράφα Ναδάλ παρέμεινε προσγειωμένος, παρά το εξαιρετικό του ξεκίνημα στο Brisbane International στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από ένα περίπου χρόνο, επικρατώντας στην πρεμιέρα του στο μόνο του Ντομινίκ Τιμ

Για τον 37χρονο Ισπανό ο στόχος παραμένει ο ίδιος το να είναι και πάλι ανταγωνιστικός προκειμένου να κάνει παρόμοιες εμφανίσεις και στο μέλλον, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά από την αναμέτρηση με τον Τιμ

“Το

πιο σημαντικό είναι να είμαι υγιής και να μην αλλάξει κάτι μετά απ’ αυτό το παιχνίδι. Θέλω να απολαύσω την κάθε μου μέρα στο court και να μπορέσω να παίξω κι άλλους αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό να κάνω καλή αποθεραπεία και να είμαι ανταγωνιστικός.”

“Ο στόχος μου είναι να βρεθώ σε 2 μήνες σε καλή κατάσταση, αν το καταφέρω αυτό θα είναι φανταστικό και θα είναι μια έκπληξη για μένα. Σήμερα σίγουρα ήταν μια θετική μέρα, αλλά θα δούμε και τι θα γίνει αύριο.”

“Σήμερα είχα πολλά πράγματα να διαχειριστώ. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, γιατί επέστρεψα μετά από πολύ καιρό. Μετά ήταν και οι αμφιβολίες για τη φυσική μου κατάσταση. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου γνωρίζουν πως ήμουν πριν από 1,5 μήνα, οπότε με το χέρι στην καρδιά σας λέω πως είχα πολλές αμφιβολίες και φόβους ότι σήμερα θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή.”

“Αν είμαι υγιής και μπορώ να προπονηθώ στο επίπεδο που θέλω και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, οι πιθανότητες να είμαι ξανά ανταγωνιστικός είναι πολύ καλές. Αν αύριο μπω στο court για προπόνηση και έχω προβλήματα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο.”

“Το πιο σημαντικό για μένα είναι η υγεία. Δεν έχω ξεχάσει να παίζω τένις. Το δύσκολο είναι να κάνεις αυτό το παιχνίδι σε έναν επίσημο αγώνα, γιατί το να ανακτήσεις την κίνησή σου στο court είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο.”

“Μετά την εγχείρηση, σε τρομάζουν οι απότομες κινήσεις και για να τα κάνεις ξανά όλα αυτόματα χρειάζονται παιχνίδια και χρόνος. Πρέπει να περάσω χρόνο στο γήπεδο με αγώνες και προπονήσεις. Σήμερα είναι μια καλή μέρα και αύριο θα έχω τη μέρα για να προπονηθώ. Δεν ξέρω πως θα είμαι όταν θα σηκωθώ αύριο, αλλά τώρα νιώθω καλά. Ένιωθα ελεύθερος στο court σήμερα για να κάνω τα πράγματα που ήθελα και όταν τελείωσε ο αγώνας δεν ένιωθα καμία ενόχληση.”

Ο επόμενος αντίπαλος του Ναδάλ θα είναι ο Αυστραλός Τζέισον Κούμπλερ τον οποίον θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Πέμπτη για τον 2ο γύρο του Brisbane International. 

The post Ναδάλ: “Το πιο σημαντικό είναι να είμαι υγιής” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα