Ναδάλ: Το παλεύει για Μελβούρνη αλλά…

Ο Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζει τις προπονήσεις του στη Μαγιόρκα, προκειμένου να είναι σε θέση σύντομα να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η πρόθεση του 37χρονου Ισπανού μετά το μεγάλο διάστημα αποχής εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού και του χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε στο ισχίο μέσα στη χρονιά.

Σε δηλώσεις του από τη Μαδρίτη όπου βρέθηκε για εκδήλωση βασικού του χορηγού, ο αριστερόχειρας άσος μίλησε για την τωρινή του κατάσταση και δεν έκρυψε ότι ακόμα νιώθει πόνο στις προπονήσεις, κάτι

που δεν του επιτρέπει να κάνει ένα πιο ασφαλές χρονοδιάγραμμα επιστροφής.

“Το πρώτο ρεαλιστικό ενδεχόμενο για να επιστρέψω στο επαγγελματικό tour, είναι τον Ιανουάριο στην Αυστραλία. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι που δεν γνωρίζω. Τίποτα δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες εκτός από το γεγονός ότι είμαι σε θέση να προπονούμαι λίγο περισσότερο από πριν, κάτι που είναι πολύ θετικό για μένα και την πνευματική μου υγεία” είπε ο Ναδάλ.

Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, επεσήμανε ότι νιώθει ακόμα πόνο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αυτό είναι που τον κάνει να διστάζει για να επισημοποιήσει τη συμμετοχή του στο πρώτο Grand Slam της νέας χρονιάς.

“Δεν προπονούμαι δίχως πόνο. Ο πόνος είναι μικρότερος από πριν, αλλά ακόμα πονάω. Ωστόσο, αυτός ο πόνος μου επιτρέπει να κάνω περισσότερα πράγματα. Τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά αν δεν ένιωθα πόνο. Θα μπορούσα να δώσω μια ημερομηνία επιστροφής αν είχε μηδενικό πόνο γιατί αυτό θα μου έδινε χρόνο να προετοιμαστώ γι’αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει ενισχύσει τη δίψα του Ναδάλ για επιστροφή στο tour, με τον Ισπανό να δηλώνει πιο “πεινασμένος” από ποτέ για να ολοκληρώσει την υπέρλαμπρη καριέρα του με τους δικούς του όρους.

“Πάντα το θέμα ήταν η πίεση που εγώ ασκώ στον εαυτό μου και όχι οι άλλοι. Εγώ έχω μεγαλύτερες προσδοκίες από ότι έχουν οι άλλοι για μένα. Συνεχίζω να έχω αυτές τις προσδοκίες και κάνω το καλύτερο που μπορώ τη δεδομένη στιγμή. Οι περιορισμοί μου είναι προφανείς τώρα, αλλά όταν φύγουν – που ελπίζω ότι θα είναι σύντομα – θα μιλήσουμε για άλλου είδους πίεση” είπε.

The post Ναδάλ: Το παλεύει για Μελβούρνη αλλά… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναδάλ, Μελβούρνη …,nadal, melvourni …