Σπουδαίο θρίλερ με νικητή τον Ρούμπλεφ (vids)

01:33 4/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Ακόμη ένα πεντάσετο, ακόμη μια επιβίωση για τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος και Νο9 του ταμπλό στο φετινό US Open, κέρδισε το super tie-break του 5ου set απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους της διοργάνωσης!

Όπως ακριβώς έκανε και στον 1ο γύρο, στο ματς του με τον Λάσλο Τζέρε, ο Ρούμπλεφ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει δικό του το 5ο set

του αγώνα και συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια για διάκριση στη Νέα Υόρκη.

Μπορεί ο Καναδός των 23 άσων και των 75 winners, να του έβαλε πολύ δύσκολα, όμως ο 24χρονος βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει ακόμη μια πολύ δύσκολη νίκη.

Μετά από τέσσερις ώρες και 11 λεπτά τιτανομαχίας, ο Ρούμπλεφ επικράτησε του Νο19 του ταμπλό, με 6-4, 2-6, 6-7(3), 6-4, 7-6(7) και “σφράγισε” το ντέρμπι με τον Νο7 του ταμπλό, Κάμερον Νόρι, στην επόμενη φάση του θεσμού.

One to remember in Grandstand!

Andrey Rublev is into Round 4. pic.twitter.com/Py8FVPyOHk

US Open Tennis (@usopen) September 3, 2022

Αρχικά, ο Ρούμπλεφ απέτυχε να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4 του 5ου set και είδε τον Σαποβάλοφ να του σώζει τρία match points, να κάνει break (5-5) και να γίνεται εκείνος το αφεντικό στο ματς, λίγες στιγμές αργότερα (5-6).

Όμως, όπως έκανε και όταν βρέθηκε πίσω με set (1-2), ο Ρούμπλεφ αντέδρασε, έβαλε ψυχραιμία στο παιχνίδι του και ολοκλήρωσε θριαμβευτικά το ματς, με ένα εξαιρετικό super tie-break.

Οι δυο τενίστες κέρδισαν από… 182 πόντους στην αναμέτρηση και έτρεξαν σχεδόν… πέντε χιλιόμετρα ο καθένας, με τον Ρούμπλεφ να προκρίνεται για 4η φορά στην καριέρα του, στους “16” του US Open.

“Πλήγμα” για τον Σαποβάλοφ, ο οποίος δεν κατάφερε να πετύχει ξανά 3η διαδοχική νίκη, μετά το Masters της Ρώμης (Μάιος), τα 4/17 break points του, σε αντίθεση με τα 4/9 του αντιπάλου του.

Όσον αφορά τον Κάμερον Νόρι, ο Βρετανός δεν έχασε set ούτε από τον Χόλγκερ Βίτους Ρουν (Νο33) και με 7-5, 6-4, 6-1, πέρασε στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, για παρθενική φορά στην καριέρα του, στην 6η του παρουσία στο κυρίως ταμπλό.

Ο 27χρονος Βρετανός, έκανε μόλις 22 αβίαστα λάθη και παρά τα άσχημα ποσοστά επιτυχίας στις break point ευκαιρίες του (7/18, 39%), προκρίθηκε μέσα σε μόλις δυο ώρες και 13 λεπτά αγώνα.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Σπουδαίο θρίλερ με νικητή τον Ρούμπλεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα