Έσωσε 2 ΜΡ και προκρίθηκε η ψυχωμένη Κβίτοβα (vids)

21:26 3/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Μετά από σπουδαίο ματς που κρίθηκε στο super tie-break του 3ου set, η Πέτρα Κβίτοβα κέρδισε τη μεγάλη μάχη των Grand Slam πρωταθλητριών και βγάζοντας ψυχή στο court, απέκλεισε τη Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με ανατροπή.

Η 32χρονη Τσέχα, βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, όμως κατάφερε να επιστρέψει, ρίχνοντας στο καναβάτσο εν τέλει, την πρώην Νο1 και νυν Νο10 τενίστρια του κόσμου, για να προκριθεί στις “16” καλύτερες

του US Open.

Μετά από δυο ώρες και 41 λεπτά αγώνα, η Κβίτοβα επικράτησε με 5-7, 6-3, 7-6(10) και στην 7η παρουσία της καριέρας της στον 4ο γύρο του θεσμού, θα αντιμετωπίσει τη Νο8 του ταμπλό, Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Αμερικανίδα, από την πλευρά της, αν και έχασε set από την Κινέζα qualifier, Γουέ Γουάν (Νο142), απάντησε με ένα εμφατικό bagel στο 3ο κομμάτι, κατακτώντας την παρθενική πρόκριση της καριέρας της στις “16” του Αμερικανικού Όπεν, με νίκη 6-2, 6-7(6), 6-0.

Στο ματς της ημέρας, για να φτάσει στην πρόκριση η Κβίτοβα, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-5 του 3ου set, κι αφού πρώτα έσωσε δυο match points της Μουγκουρούθα στο 12ο game (5-6), έστειλε το μεγάλο ντέρμπι στο super tie-break.

Εκεί, η Ισπανίδα έκανε τεράστια προσπάθεια για να αποφύγει την ήττα και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τον 4ο γύρο, όμως αν και επέστρεψε αρχικά από το 4-7 και το 7-9, ισοφαρίζοντας σε 10-10, με τρία χαμένα match points της Τσέχας, δεν τα κατάφερε.

Η Κβίτοβα παρέμεινε ψύχραιμη στο 4ο κατά σειρά match point της και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη, που την έβαλε σε 2η εβδομάδα Major τουρνουά, για 1η φορά μετά από δυο χρόνια (US Open 2020) και επτά συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Έσωσε 2 ΜΡ και προκρίθηκε η ψυχωμένη Κβίτοβα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα