Ναδάλ – Φριτς: Ένας τελικός, δυο διαφορετικοί κόσμοι (vid)

O Ράφα Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτς στον τελικό του Indian Wells που θα διεξαχθεί την Κυριακή αμέσως μετά από εκείνον των γυναικών (όχι πριν τις 00:00 GR) με τον Ισπανό να είναι έτοιμος για ένα ακόμη ρεκόρ. 

Σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στην Καλιφόρνια θα φτάσει τους 37 τίτλους ATP Masters 1000 κάτι που σημαίνει ότι θα πιάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προηγείται με 37.

Περισσότεροι

τίτλοι ATP Masters 1000 

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – 37 (54)Ράφα Ναδάλ (Ισπανία) – 36 (52)Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) – 28 (50)Αντρέ Αγκάσι (ΗΠΑ) – 17 (22)Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) – 14 (21)Πιτ Σάμπρας (ΗΠΑ) – 11 (19)Τόμας Μούστερ (Αυστρία) – 8 (10)Μάικλ Τσάνγκ (ΗΠΑ) – 7 (9)

Σε παρένθεση οι τελικοί 

Ο Ισπανός έχει ξεκινήσει “καυτός” τη φετινή σεζόν, την καλύτερη στην καριέρα του έχοντας ρεκόρ 20-0, στις οποίες περιλαμβάνονται ο 21ος Major τίτλος στο Australian Open, ο τίτλος στο warm-up τουρνουά πριν από το 1ο Grand Slam της χρονιάς στη Μελβούρνη, αλλά κι εκείνος στο Ακαπούλκο. 

Ο 35χρονος εκτός από τον τίτλο ο οποίος θα είναι ο 37ος στην καριέρα του σε 1000άρι τουρνουά, θα τον φέρει και στο Νο3 του κόσμου όπου και θα επιστρέψει από τον Αύγουστο του 2021. 

“Το να είμαι εδώ στον τελικό σημαίνει πολλά για μένα”, είπε ο Ναδάλ μετά από τη νίκη του επί του Αλακαράθ. “Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος. Ένα παιχνίδι σαν το σημερινό (σ.σ με Αλκαράθ) βοηθάει στην αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι θα πρέπει να είμαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά, καθώς παίζει (σ.σ. Τέιλορ) σε πολύ υψηλό επίπεδο.”

“Ο Φριτς έκανε ένα σούπερ επιθετικό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Ρούμπλεφ. Έπαιξε με μεγάλη αποφασιστικότητα και πολύ επιθετικά. Είδα τον αγώνα και μπορώ να πω ότι έπαιξε πολύ καλά.”

Διαφορετικοί κόσμοι…

Κι ενώ ο Ναδάλ ετοιμάζεται να παίξει στον 53ο τελικό στη καριέρα του σε 1000άρι τουρνουά, ο Φριτς ετοιμάζεται για τον…πρώτο μετά από τη νίκη του στον ημιτελικό κόντρα στον Ρούμπλεφ. 

Ο Καλιφορνέζος και Νο20 του κόσμου, είναι ο πρώτος Αμερικανός που έφτασε μέχρι τον τελικό του Indian Wells μετά από τον Τζον Ίσνερ το 2012 και θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα και να γίνει ο πρώτος από τη χώρα του που θα κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο, μετά από τον Αντρέ Αγκάσι το 2001. 

“Δεν φαίνεται να είναι καν αληθινό”, είπε ο Φριτς. “Απλώς προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τη στιγμή, να ανασυνταχθώ και να επιστρέψω αύριο στον τελικό. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτές είναι οι στιγμές, ο λόγος, που ήθελα να γίνω αθλητής και να παίξω επαγγελματικό τένις.”

Θυμίζουμε ότι ο Φριτς πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά κάνοντας μια σπουδαία πορεία αποκλείοντας διαδοχικά τους Ματέο Μπερετίνι, Γιάνικ Σίνερ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ προτού σταματήσει πάνω στον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι. 

Σε περίπτωση νίκης πέρα από τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του, θα ανέβει στο Νο15 του κόσμου σημειώνοντας νέο career high μετά από το Νο16 τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Ο τελικός στο Ακαπούλκο

Ωστόσο, αυτός δεν θα είναι ο πρώτος μεταξύ τους τελικός, καθώς Ναδάλ και Φριτς έχουν αναμετρηθεί μία φορά στο παρελθόν στον τελικό του Ακαπούλκο το 2020 με τον Ισπανό να κερδίζει εύκολα με 6-3, 6-2.

Η πορεία του Ναδαλ μέχρι τον τελικό 

1R: Bye2R: Σεμπάστιαν Κόρντα (Ισπανία) 6-2, 1-6, 7-6(3)3R: Ντάνιελ Έβανς (Μ. Βρετανία) 7-5, 6-34R: Ρέιλι Οπέλκα (ΗΠΑ) 7-6(3), 7-6(5)QF: Κάμερον Νόρι (Μ. Βρετανία) 6-4, 6-3SF: Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 6-4, 4-6, 6-3

Η πορεία του Φριτς μέχρι τον τελικό

1R: Bye2R: Καμίλ Μάιχσακ (Πολωνία) 6-1, 6-13R: Χάουμε Μουνάρ (Ισπανία) 6-4, 2-6, 7-6(2)4R: Άλεξ ντε Μινόρ (Αυστραλία) 3-6, 6-4, 7-6(5)QF: Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Σερβία) 7-6(5), 3-6, 6-1SF: Αντρέι Ρούμπλεφ (ΗΠΑ) 7-5, 6-4

Δύο φιναλίστ με διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικά κίνητρα, από διαφορετικές αφετηρίες. Ο Ναδάλ σε 53ο τελικό, ο Φριτς στον μόλις 1ο του. Ο ένας κυνηγάει να γράψει ιστορία με 37 τίτλους, ο άλλος να κατακτήσει τον 1ο του. 

Θα μπορέσει ο Φριτς να σταματήσει το εκπληκτικό σερί του Ναδάλ φέτος και να πάρει παράλληλα και ρεβάνς από τον ήττα του στον τελικό του Ακαπούλκο ή ο Ναδάλ θα καταφέρει να γράψει και πάλι ιστορία συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία του; 

BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-9h)

The post Ναδάλ – Φριτς: Ένας τελικός, δυο διαφορετικοί κόσμοι (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναδάλ – Φριτς,nadal – frits