Σάκκαρη: Ώρα για να γράψει τη δική της ιστορία (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη να γράψει τη δική της ιστορία στο ραντεβού της Κυριακής (22:00 GR) κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ στον τελικό του  Indian Wells.

Μία αναμέτρηση που είναι κάτι παραπάνω από ένας τελικός, καθώς εκτός από τον τίτλο οι δύο φιναλίστ θα διεκδικήσουν το Νο2 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα τους. 

Σάκκαρη και Σφιόντεκ προέρχονται από νίκες στα ημιτελικά κόντρα σε δύο πρωταθλήτριες του τουρνουά, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί της κατόχου του τίτλου Πάουλα Μπαντόσα, ενώ η Πολωνή κέρδισε την πρωταθλήτρια του 2015, Σιμόνα Χάλεπ. 

Αξίζει

να σημειωθεί ότι η Μαρία Σάκκαρη έχασε το πρώτο σετ στο τουρνουά στον ημιτελικό με την Μπαντόσα, ενώ η Πολωνή μέχρι τα προημιτελικά χρειάστηκε να φτάσει σε τρεις ανατροπές, απέναντι στις Καλίνινα, Τάουσον και Κέρμπερ. 

Η πορεία της Σάκκαρη μέχρι τον τελικό

1R: Bye2R: Κατερίνα Σινιάκοβα (Τσεχία) 6-,3 7-53R: Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 6-3, 6-04R: Ντάρια Σάβιλ (Αυστραλία) 4-1 (εγκ. Σάβιλ)QF: Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 7-5, 6-4SF: Πάουλα Μπαντόσα (Ισπανία) 6-2, 60-7(5), 6-1

Η πορεία της Σφιόντεκ μέχρι τον τελικό

1R: Bye2R: Ανχελίνα Καλίνινα (Ουκρανία) 5-7, 6-0, 6-13R: Κλάρα Τάουσον (Δανία) 6-7(3), 6-2, 6-14R: Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) 4-6, 6-2, 6-3QF: Μάντισον Κις (ΗΠΑ) 6-0, 6-1SF: Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία) 7-6(8), 7-5

Σεληνιάζεται στους τελικούς 

Η Σάκκαρη θα βρει μπροστά της μια παίκτρια που πραγματικά σεληνιάζεται στους τελικούς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την πρώτη εμφάνιση της σε τελικό WTA στο Λουγκάνο τον Απρίλιο του 2019, όπου και ηττήθηκε από την Σλοβένα Πολόνα Χέρκογκ, η Πολωνή μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους τελικούς. 

Σε κανέναν από αυτούς δεν έχασε ούτε set, ενώ στους τελευταίους δύο και μάλιστα σε 1000άρια τουρνουά (Ρώμη, Ντόχα) η Σφιόντεκ παραχώρησε. μόλις…2 games! 

Συγκεκριμένα επικράτησε με 2 bagel στο τουρνουά της Ρώμης κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες στην Ντόχα κέρδισε την Ανέτ Κόνταβεϊτ με 6-2, 6-0! 

Κάντο όπως το 2021! 

Γεγονός είναι ότι το 2021 η Σφιόντεκ υπέφερε από τη Μαρία Σάκκαρη. Από τον προημιτελικά του Roland Garros μέχρι και τα ημιτελικά της Οστράβα, η Σάκκαρη έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Πολωνή την οποία και κέρδισε τρεις φορές (στο 3-1 συνολικά) και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε set

Η πρώτη νίκη της Σφιόντεκ απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια ήταν πριν από μερικές εβδομάδες στα ημιτελικά της Ντόχα, στο τουρνουά από το οποίο η Πολωνή ξεκίνησε μια τρελή πορεία κατακτώντας τον τίτλο για να φτάσει μέχρι στον τελικό και στο 1000άρι του Indian Wells μετρώντας 10-0 νίκες. 

Η Σάκκαρη στο παιχνίδι με την Μπαντόσα έδειξε (ίσως για πρώτη φορά) μια πνευματική ωριμότητα, καθώς διαχειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο την ισοφάριση της Ισπανίδας σε 1-1, με αποτέλεσμα να τη συντρίψει στο decider set

Το βράδυ της Κυριακής έχει να αντιμετωπίσει μια διαφορετική συνθήκη. Μια παίκτρια πιο αμυντική, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί έξτρα χτυπήματα και μεγαλύτερα ράλι, αλλά και μια τενίστρια που έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τελικούς σε 1000άρια τουρνουά, αλλά και την αυτοπεποίθηση που τις έχουν δώσει οι δύο τεράστιες νίκες της στους προηγούμενους τελικούς.

Η Σάκκαρη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει ήδη σφραγίσει ένα ιστορικό career high την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα παλέψει για να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της, αλλά και να γράψει ιστορία για το ελληνικό τένις ανεβαίνοντας στο Νο2 του κόσμου. 

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-9h)

The post Σάκκαρη: Ώρα για να γράψει τη δική της ιστορία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα