Μιχαλόπουλος: “Στόχος το Top10 για τη Μιχαέλα”

Ο Φοίβος Μιχαλόπουλος, ο άνθρωπος που “έπλασε” τενιστικά το μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού τένις, Μιχαέλα Λάκη, μίλησε στο προσωπικό blog του δημοσιογράφου, Θάνου Σταθόπουλου για τις μελλοντικές βλέψεις της 16χρονης από τον Τύρναβο, αλλά και το πως έφτασε να θεωρείται μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο στην ηλικία κάτω των 18.

Η ταλαντούχα τενίστρια, πριν μερικές ημέρες κατέκτησε τον τίτλο στο πολύ δυνατό τουρνουά (κατηγορίας J1) στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ενώ τη Δευτέρα σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια

κατάταξη της ITF για κορίτσια κάτω των 18, καταλαμβάνοντας το Νο22 της βαθμολογίας.

“Η Μιχαέλα ήρθε στα γήπεδά μου σε ηλικία 5,5 ετών μαζί με ένα άλλο κορίτσι που ήταν επίσης από τον Τύρναβο. Οι γονείς των δύο κοριτσιών ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένοι γι΄ αυτό που ήθελαν να κάνουν τα παιδιά τους, δηλαδή πρωταθλητισμό. Μπορώ να πω ότι και τα δύο παιδιά ήταν από την αρχή πολύ συγκεντρωμένα σε αυτό που έκαναν, είχαν πολύ καλές κινητικές ικανότητες, όμως η Μιχαέλα είχε μεγαλύτερη ψυχική και σωματική δύναμη και παράλληλα μπορούσε να εστιάσει και να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις τη σωστή στιγμή από πολύ μικρή ηλικία. Οι γονείς όπως και οι προπονητές της ήμασταν σίγουροι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση αθλήτριας. Ο τίτλος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν απλά μια επιβεβαίωση για αυτό που πιστεύαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Μιχαλόπουλος.

Για την ταπεινότητα που υπέδειξε η Λάκη, όταν κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης πριν δύο χρόνια, ο Μιχαλόπουλος είπε: “Θα έλεγα ότι ο ευρωπαϊκός τίτλος περισσότερο άνοιξε τις πόρτες γύρω της έτσι ώστε να την προσελκύσουν χορηγοί και να αποκτήσει και η ίδια την προβολή που θα έπρεπε ήδη να έχει. Όσο για το πώς έμεινε ταπεινή; Μα έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Είσαι πετυχημένος από τη στιγμή που κατακτάς κάτι και την επόμενη ημέρα ξεκινάς και πάλι τη δουλειά. Αρχίζεις να δουλεύεις πάνω σε έναν νέο στόχο. Αν αφήσεις το μυαλό σου να προβάλλει εικόνες από το παρελθόν ή το μέλλον συνήθως χάνεις το δρόμο προς κάτι σπουδαίο.”

Το βασικότερο για την Μιχαέλα είναι να παραμείνει υγιής προσγειωμένη και διψασμένη για διάκριση και περαιτέρω επιτυχίες. Φέτος η προετοιμασία της έχει ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να πραγματοποιήσει την καλύτερη χρονιά στη μέχρι τώρα πορεία της.”

Ο Φοίβος Μιχαλόπουλος μίλησε και για τη συνεργασία της Λάκη με την κορυφαία ακαδημία τένις, του Πάτρικ Μουράτογλου στη Σοφία-Αντίπολις της Γαλλίας.

“Η Μιχαέλα μεγαλώνοντας χρειάζεται ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον προπόνησης με αντίστοιχους αθλητές και κορυφαίες εγκαταστάσεις έτσι ώστε οι ώρες που περνάει στο γήπεδο να είναι ωφέλιμες στο ακέραιο. Ένα τέτοιο περιβάλλον μας προσφέρει η ακαδημία Μουράτογλου και γι αυτό οι επισκέψεις μας εκεί θα γίνονται όλο και πιο συχνές“.

Μιλώντας για τις προοπτικές που ξετυλίγονται στο Ελληνικό τένις, λόγω των επιτυχιών κυρίως του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, ο Λαρισαίος προπονητής επεσήμανε: “Αναμφίβολα οι επιτυχίες του Στέφανου (σ.σ. Τσιτσιπά) και της Μαρίας (σ.σ. Σάκκαρη), βοηθούν όλα τα νέα παιδιά που κάνουν τη δική τους προσπάθεια έτσι ώστε να παίξουν επαγγελματικό τένις κι αυτό γιατί έβαλαν-μετά από αρκετό καιρό-και πάλι το ελληνικό τένις μέσα στον παγκόσμιο χάρτη. Όλες οι συγκυρίες έχουν βοηθήσει έτσι ώστε το άθλημά μας να εξελιχθεί ραγδαία. Όπως είπα και πιο πάνω οι επιτυχίες του Στέφανου και της Μαρίας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά και η φύση της πανδημίας που περνάμε έχουν μεγαλώσει το ερασιτεχνικό κομμάτι της αντισφαίρισης.

Εκτιμώ ότι είναι καιρός με την ανάλογη οργάνωση, αλλά και με τη βοήθεια της προβολής και στο αγωνιστικό κομμάτι, το τένις να φτάσει εκεί που μπορεί βάσει του αθλητικού ταλέντου που έχει η χώρα μας. Είναι μια πραγματικά “χρυσή” ευκαιρία”. Τώρα το πως μπορεί να γίνει; Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λύσουν οι άνθρωποι που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι από τους φορείς.”

Για τα μελλοντικά σχέδια της Μιχαέλας και της ομάδας της, ο Φοίβος τόνισε: “Ναι, είναι ακριβώς αυτό που ανέφερα πιο πάνω. Η κατάκτηση του τουρνουά της Βουλγαρίας είναι αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας που έχει γίνει, από την οποία περιμένουμε μια πολύ καλή σεζόν. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι πολύ σημαντικός τόσο πνευματικά, όσο και βαθμολογικά. Η Μιχαέλα βρίσκεται μέσα στις 25 καλύτερες τενίστριες στον κόσμο (Κ18) και μην ξεχνάμε ότι μόλις 16… Είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να συμμετάσχει στο Ρολάν Γκαρός και εκτός από αυτό πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή της σεζόν για τα τζούνιορ, να μπει στις 10-15 καλύτερες του κόσμου”.

The post Μιχαλόπουλος: “Στόχος το Top10 για τη Μιχαέλα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα