Serbia Open: Συγκινημένος ο Τζόκοβιτς

Tην τελευταία φορά που ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγωνίστηκε σε επίσημο τουρνουά της ATP στην πατρίδα του, ήταν πριν από 10 χρόνια όταν είχε κατακτήσει μόλις δύο Grand Slam και ακόμα δεν είχε ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πλέον, με 18 Majors να κοσμούν την τροπαιοθήκη του και κατέχοντας το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο Νο1 με 317 εβδομάδες, ο Σέρβος υπεραθλητής νιώθει μεγάλη συγκίνηση που θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά σε τουρνουά που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι.

“Συγκινούμαι

πολύ όταν παίζω στην πατρίδα και όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είχαμε αυτό το τουρνουά από το 2009 έως το 2012 και το κέρδισα δύο φορές σε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Θυμάμαι αυτές τις υπερήφανες στιγμές. Δεν βιώνεις συχνά το να παίζεις μπροστά στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπατριώτες σου. Το έχω ζήσει λίγες φορές στην καριέρα μου και σίγουρα είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα” είπε ο Νόλε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών του στο Serbia Open την Τετάρτη.

Λόγω της πανδημίας, δεν θα υπάρχει κόσμος στο Novak Tennis Center του Βελιγραδίου, ωστόσο ο Τζόκοβιτς παραμένει ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στο τουρνουά της γενέτειράς του.

“Προσπαθώ να απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκομαι στη χώρα μου, με την οικογένειά μου και τους γονείς μου που δεν τους βλέπω συχνά, λόγω της πανδημίας. Μου φέρνει ωραίες αναμνήσεις από το παρελθόν, από τις ρίζες μου και από όπου ξεκίνησα. Το κλαμπ που γίνεται το τουρνουά, είναι αυτό που έπαιζα πολύ όταν ήμουν μικρός σε τοπικά τουρνουά. Συναντώ πολλούς ανθρώπους που με ξέρουν από μικρό και έχουν δει την εξέλιξή μου όλα αυτά τα χρόνια” είπε.

Στο 2ο γύρο του Serbia Open, ο 33χρονος Τζόκοβιτς θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Κουόν-Καρμπάγιες Μπαένα.

SERBIA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Serbia Open: Συγκινημένος ο Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα