Μιχαλόπουλος: “Στόχος η σταθερότητα”

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την Μιχαέλα Λάκη ως “φαινόμενο”. Ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης (2019) και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση στη μέχρι τώρα πορεία της, στην παρθενική της συμμετοχή στο γαλλικό όπεν. στην κατηγορία των τζούνιορ. 

Το πρώτο Grand Slam για την 16χρονη, η οποία αναμένεται να αποκομίσει σημαντικές παραστάσεις, αλλά και πολύτιμους βαθμούς που θα την βάλουν για καλά στον “χάρτη” της WTA.

Για

τη μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους μίλησε στο Tennis24, o άνθρωπος που ευθύνεται για την μέχρι τώρα εξέλιξη της Μιχαέλας Λάκη, Φοίβος Μιχαλόπουλος

“Θέλουμε σταθερότητα”

Ο προπονητής της Ελληνίδας τενίστριας, τόνισε ότι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί η απαραίτητη σταθερότητα για να υπάρξει και περαιτέρω εξέλιξη, ενώ μίλησε και για το τουρνουά του Ηρακλείου, της περασμένης εβδομάδας, στο οποίο η Λάκη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. 

“Την πρώτη εβδομάδα στο Ηράκλειο η Μιχαέλα μπορώ να πω ότι έκανε… 2,5 καλά παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου σετ (6-1) με την πολύ δυνατή Γερμανίδα Εύα Λις. Στον ημιτελικό κόντρα στην Κλάφνερ δεν ήταν καλά από το πρωί, ωστόσο θεωρώ ότι ακόμα κι έτσι θα μπορούσε να φτάσει στον τελικό και να πάρει τον τίτλο.

Αυτός άλλωστε ήταν και οι στόχος να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στη κατηγορία των γυναικών πριν από το Παρίσι. Εκτιμώ ότι χρειάζεται σταθερότητα. Θέλουμε σταθερότητα για να προχωρήσουμε”, τόνισε αρχικά. 

Σε περίπου μια εβδομάδα (4/6) Μιχαλόπουλος και Λάκη θα αναχωρήσουν με προορισμό το Παρίσι. Μία ημέρα αργότερα (5/6) θα γίνει η κλήρωση όπου η 16χρονη θα μάθει την αντίπαλό της. Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα τενίστρια έχει τοποθετηθεί στο Νο20 του ταμπλό. 

“Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα στο τένις, μια 16χρονη να συμμετέχει σ’ ένα Grand Slam. Αυτό που θέλουμε του χρόνου είναι να βρίσκεται μέσα στην πρώτη 10άδα. Είναι ένας ακόμη σημαντικός στόχος.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Μιχαλόπουλος

Όσο για το που βλέπει να φτάνει η παίκτριά του στο γαλλικό Major, ο προπονητής από την Λάρισα συμπλήρωσε:

“Σίγουρα θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Από την πλευρά μας θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Από την άλλη όμως μπορώ να πω ότι είναι ικανή να φτάσει στον τίτλο, αλλά και να αποκλειστεί από τον 1ο γύρο. Είναι θέμα ημέρας, μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη της συμμετοχή σε Grand Slam και όλο αυτό μπορεί να την επηρεάσει”.

Από το ταμπλό μπορεί να μην υπάρχει το όνομα της Νο1 του κόσμου (τζούνιορ) της Γαλλίδας, Έλσα Ζακεμό, η οποία θα αγωνιστεί στο ταμπλό των γυναικών. 

Ωστόσο υπάρχουν δυνατές παρουσίες όπως αυτή της Φιλιππινέζας και Νο3 του κόσμου Αλεξάντρα Εάλα, αλλά και της Τσέχας Λίντα Φρουχβίρτοβα, οι οποίες είναι μέσα στις παίκτριες που… απειλούν.

“Ναι υπάρχουν 6-7 κοπέλες που δείχνουν καλύτερες, αλλά το γεγονός αυτό σε τόσο μικρές ηλικίες, αλλάζει από μέρα σε μέρα. Θα παίξει σημαντικό ρόλο σε τι ημέρα θα βρεθούν. Μπορώ να  πω ότι η Μιχαέλα έχει κερδίσει πολλές από αυτές τις παίκτριες, αλλά σε μικρότερη ηλικία. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Το σίγουρο είναι ότι η Μιχαέλα δουλεύει πολύ να φτιάξει σημαντικά πράγματα, όπως για παράδειγμα το σερβίς της, έτσι ώστε να γίνει πιο πιεστικό για τις αντιπάλους της. Χρειαζόμαστε απαραίτητα σταθερότητα”, επεσήμανε.

Η πρεμιέρα της Λάκη στο Παρίσι αναμένεται την Κυριακή 6 Ιουνίου, ενώ θα αγωνιστεί και στα διπλά.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Μιχαλόπουλος: “Στόχος η σταθερότητα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα