Μετανιωμένος Τόμικ: “Τέλος οι βλακείες, ώρα για τένις”

Ο πρώην Νο17 τενίστας στον κόσμο, Μπερνάρντ Τόμικ, έχει αφήσει στο παρελθόν τον… κακό του εαυτό και προετοιμάζεται, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, για το μεγάλο του comeback στο επαγγελματικό τένις.

Ο ιδιόρρυθμος Αυστραλός, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα media ανά τον κόσμο, περισσότερο για τη συμπεριφορά του -εντός κι εκτός courts- και λιγότερο για τις επιδόσεις του στο άθλημα.

Πλέον, έχει πατήσει τα 29 χρόνια ζωής και βρίσκεται στο Νο259 της παγκόσμιας κατάταξης. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει μετανιωμένος για όλα τα άσχημα που έκανε

τα προηγούμενα χρόνια.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε μέσο της χώρας του, αποκάλυψε, πως δεν θα συνεχίσει για πολύ να είναι… αιώνιο ταλέντο και σκοπεύει, αρχής γενομένης από το 2022, να δείξει σε όλους γιατί θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της περασμένης δεκαετίας.

Ο κάτοχος τεσσάρων ΑΤΡ τίτλων, πανηγύρισε μόλις… μια νίκη το 2021, στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Θα καταφέρει να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, την ερχόμενη σεζόν ; Σύμφωνα με τον ίδιο, ναι.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Τα τελευταία χρόνια, δεν καταλάβαινα σε ποιο στάδιο της ζωής μου βρισκόμουν. Ήμουν σχεδόν έτοιμος να σταματήσω το τένις, πέρυσι τέτοιο καιρό. Κι άλλα χρήματα, δεν χρειάζομαι άλλωστε. Είμαι εντάξει.

Παρ’ όλα αυτά, κέρδισα τέσσερα συνεχόμενα ματς στο Αυστραλιανό Όπεν τον Γενάρη του 2021 (τρία στα προκριματικά) και ξαφνικά ένιωσα ότι έχω να δώσω κι άλλα στο άθλημα.

Ξέρω ότι συμπεριφέρθηκα άσχημα, πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον, αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Έχω συμβιβαστεί με αυτά που έχω κάνει. Αισθάνομαι καλά ψυχολογικά και θα προσπαθήσω να γυρίσω την καριέρα μου.

Έχω ακόμη μια ευκαιρία για να τα καταφέρω. Δεν θέλω να την αφήσω να περάσει χαμένη. Τα επόμενα χρόνια θα δώσω στον εαυτό μου χώρο να πετύχει στο τένις. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Στα 25 μου, είχα ήδη επιτυχίες, είχα κερδίσει τουρνουά, ήμουν στο Top20 του κόσμου και ξεκίνησα να λέω βλακείες στα media. Είχα κουραστεί, είχα βαρεθεί με τα ταξίδια και τις προπονήσεις και το έριξα έξω.

Πλέον, βαρέθηκα να κάνω βλακείες. Φτάνει τόσο. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχω παίξει ελάχιστο τένις, ήταν επιλογή μου, όμως έχω μια ευκαιρία στα επόμενα πέντε-έξι χρόνια, να επιστρέψω στο top επίπεδο. Μου έχει λείψει αυτό το συναίσθημα.

Επιθυμία μου, είναι να εγκαταλείψω το τένις ως ένας από τους καλύτερους. Θέλω να μπω στο Top10 και να κατακτήσω τίτλους. Δεν θέλω να αποσυρθώ από το άθλημα όντας στεναχωρημένος.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μετανιωμένος Τόμικ: “Τέλος οι βλακείες, ώρα για τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα