Μεντβέντεφ: “Θα χρειαστώ κάτι έξτρα κόντρα στον Κάρλος”

10:07 7/9/2023 - Πηγή: Tennis24

O Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την νίκη επί του καλού του φίλου, Αντρέι Ρούμπλεφ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν για 4η φορά στην καριέρα του.

Ο 27χρονος, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μέσα σε εξαιρετικές δύσκολες συνθήκες λόγω ζέστης και υγρασίας, κέρδισε 6-4, 6-3, 6-4 τον συμπατριώτη του και παρέμεινε σε τροχιά δεύτερου Grand Slam τίτλου μετά από αυτόν στη Νέα Υόρκη το 2021.

Ήταν τόσο αντίξοες οι συνθήκες

το απόγευμα στο Flushing Meadows που ο Μεντβέντεφ, σε μια αλλαγή πλευράς, φέρεται να είπε στον διαιτητή “κάποιος θα πεθάνει εδώ σήμερα”.

Στο βραδινό session, ο υπερασπιστής του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, Κάρλος Αλκαράθ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στη νίκη με 3-0 σετ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, σφραγίζοντας τον σπουδαίο ημιτελικό με τον Μεντβέντεφ στο US Open.

Μιλώντας για μια πιθανή αναμέτρηση με τον Ισπανό, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό του για να καταφέρει να τον κερδίσει…

“Πρέπει να παρουσιαστώ ακόμα καλύτερος γιατί ο Κάρλος είναι πολύ δυνατός. Νομίζω ότι έχει χάσει μόνο ένα σετ. Έχω δει κάποια παιχνίδια του κι ακόμα και στα break points, τρέχει για passing shots. Απίστευτα πράγματα” είπε ο Μεντβέντεφ για το παιχνίδι του Αλκαράθ.

Ο Μεντβέντεφ έχει αποδείξει ότι όταν βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, όμως ακόμα κι αν ο ίδιος νιώθει ότι παίζει σπουδαίο τένις, ενδέχεται να μην είναι αρκετό απέναντι στον Ισπανό.

“Θέλω να πιστεύω ότι είναι αρκετό γιατί παίζω εκπληκτικά. Το είπα και στο γήπεδο. Το ένιωσα από το 3ο σετ κόντρα στον Ο’Κόνελ. Οι αντίπαλοί μου παίζουν εξαιρετικά απέναντί μου”

Συνεχίζοντας να πλέκει το εγκώμιο του Αλκαράθ, ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε: “Αυτό που τον κάνει δύσκολο αντίπαλο είναι ότι έχει όλα τα χτυπήματα. Έχει επιπλέον δύναμη από τους άλλους παίκτες. Ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να περάσουν τη μπάλα απέναντί μου. Είμαι συνέχεια εκεί, συνέχεια τρέχω και πάντα προσπαθώ να επιστρέψω όλες τις μπάλες. Ο Κάρλος μπορεί να το κάνει γιατί έχει τη δύναμη. Το βλέπουμε συχνά, με winners στο forehand πάνω από 160 χλμ/ώρα. Κάποιοι παίκτες, ακόμα κι αν το προσπαθήσουμε, δεν μπορούμε να το κάνουμε”

“Έχει όλα τα χτυπήματα αλλά στο τένις όλα γίνονται. Ο Νόβακ έχει χάσει. Ακόμα και ο Ράφα έχει χάσει στο χώμα, κάτι που μοιάζει αδύνατο. Το ίδιο και με τον Κάρλος. Κάθε φορά που παίζω αντίπαλός του, θέλω να προσπαθώ να τον κερδίσω”

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι Μεντβέντεφ και Αλκαράθ. Μετά τη νίκη του Ρώσου στο πρώτο ραντεβού τους στο Wimbledon 2021, ο Ισπανός μετράει δύο ελεγχόμενες νίκες το 2023 σε Indian Wells (6-3, 6-2) και Wimbledon (6-3, 6-3, 6-3), χωρίς μάλιστα να χάσει πάνω από 3 games σε κάθε σετ.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

The post Μεντβέντεφ: “Θα χρειαστώ κάτι έξτρα κόντρα στον Κάρλος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα