Κόσοβο: Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου για μια θέση στα ημιτελικά!

23:08 6/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Οικογενειακή υπόθεση θα είναι ο προημιτελικός στο ITF Junior τουρνουά (J30) που πραγματοποιείται στην πόλη Πέγια του Κοσόβου αυτές τις ημέρες με την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου να αντιμετωπίζει την αδελφή της Λυδία για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Η Νο1 του ταμπλό συνεχίζει το αήττητο σερί στο Κόσοβο από την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στις 7 νίκες (14-0 sets) μετά την επικράτησή της επί της Αλβανίδας Ρέα Κινάμι με 6-0 6-1 και στα προημιτελικά

θα αντιμετωπίσει την αδερφή της Λυδία. 

Η 13χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε με straight sets την Ουκρανή Μαρίγια Γεμσάνοβα με 6-2, 6-2 εξασφαλίζοντας μια θέση στην 8άδα. 

Εκτός από τις δύο αθλήτριες του ΟΑ Θεσσαλονίκης, την πρόκριση στα προημιτελικά εξασφάλισαν ακόμα 3 Ελληνίδες τενίστριες με τη χώρα μας να έχει 5 παρουσίες στην 8άδα του τουρνουά στο ταμπλό των κοριτσιών. 

Την πρόκριση εξασφάλισε και η Αλεξάνδρα Μάγια που επικράτησε της Τουρκάλας Ασλί Οκτάι με 6-2, 6-3 και στη φάση των “8” θα παίξει κόντρα στην Ρουμάνα Γκλόρια Ποπ που με τη σειρά της κέρδισε την Σκοπιανή Άνα Μιτέφσκα με 6-4, 6-2. 

Στα προημιτελικά θα βρεθεί και η Μαρία Τσιρώνη με την Σκοπιανή Ιβάνα Μίλκοβα να εγκαταλείπει στα μέσα του 2ου set κι ενώ η Ελληνίδα τενίστρια ήταν μπροστά με 6-3, 4-0. Η Νο5 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Σλοβένα Κάγια Νάιζερ που κέρδισε με δύο bagel την Τουρκάλα Ντέφνε Ουρσάν (6-0, 6-0).

Με νίκη προχώρησε και η Ελένη Χατζηαβραάμ που επικράτησε της Τουρκάλας Νεχίρ Νιλ Τσελεμπί με 6-3, 6-3 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Αλβανίδα και φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στο Κόσοβο, Γκρεσί Μπαγιρί, με την Νο2 του ταμπλό να επικρατεί της Έλενας Παλιούρα με 6-2, 6-0. 

Στην κατηγορία των αγοριών ο εκπληκτικός Νίκος Χατζηαβραάμ ολοκλήρωσε τον αγώνα κόντρα στον Αυστριακό Σίμον Ρίτερ, ο οποίος την Τρίτη διεκόπη λόγω σκότους κι ενώ ο Έλληνας τενίστας είχε πάρει το 1ο set με 7-5. 

Οι δύο παίκτες επέστρεψαν την Τετάρτη εκεί όπου ο Χατζηαβραάμ κατάφερε να ολοκληρώσει τη νίκη του με 6-3 και να περάσει στον 2ο γύρο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα με τον Νο3 του ταμπλό να φτάνει σε νέα νίκη αυτή τη φορά κόντρα στον Τούρκα Μουσταφά Ερέν Ελμάς με 6-2, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. 

Εκεί θα παίξει απέναντι στον Σέρβο, Νόβακ Ιβάνοβιτς, ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του Βρετανού Όλιβερ Πέιτζ με 6-2, 6-4. 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλάμβανε και την-καθυστερημένη-πρεμιέρα λόγω καιρικών συνθηκών και στα διπλά με τους Νο1 του ταμπλό και πρωταθλητές της περασμένης εβδομάδα στο τουρνουά του Κοσόβου, Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος να παίρνουν άκοπη πρόκριση με walkover στα προημιτελικά εκεί όπου θα παίξουν με τους Νικίτα Γκριμπιακίν (Εσθονία) και Αλεκσάνταρ Τριφουνόφσκι (Σκόπια).

Στα κορίτσια οι αδερφές Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα για την πρόκριση στην 8άδα με τις Νο4 του ταμπλό να επικρατούν με 6-1, 6-0 των Γερμανίδων Ντάρια Μπαρσούκοφ και Λίνα Βορ. 

The post Κόσοβο: Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου για μια θέση στα ημιτελικά! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα