Μεντβέντεφ: Στα ημιτελικά με τον αέρα του Νο1 (vid)

Λίγες ώρες μετά την είδηση του αποκλεισμού του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Ντουμπάι, ο νέος Νο1 του κόσμου (από την ερχόμενη Δευτέρα) Ντανιίλ Μεντβέντεφ έκανε μια ακόμη επίδειξη ισχύος στο Ακαπούλκο επικρατώντας του Ιάπωνα και Νο103 του κόσμου Γιοσιχίτο Νισιόκα με 6-2, 6-3 σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της του τουρνουά. 

No 1, getting it done @DaniilMedwed tops off a milestone day with an impressive 6-2 6-3 victory over Yoshihito Nishioka at Acapulco. #AMT2022 pic.twitter.com/JYCLelWr7a

Tennis TV (@TennisTV) February 25, 2022

Ο Ρώσος έκλεισε τον προημιτελικό με 12 άσους (δύο διπλά λάθη), αλλά και με 6/8 break-points, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με τα ποσοστά του στο service έχοντας 69% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (22/32) και μόλις 31% στο 2ο (5/16). 

Την ασυνήθιστη ασυνέπεια του Μεντβέντεφ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Νισιόκα, ο οποίος ήταν απογοητευτικός πίσω από το 1ο service κερδίζοντας μόλις το 30% των πόντων (8/27). 

Masterful!@yoshihitotennis has Medvedev on a string during this cat-and-mouse point at #AMT2022 pic.twitter.com/nolmu4fP2j

Tennis TV (@TennisTV) February 25, 2022

Ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση κατακτώντας τα πρώτα 2 sets (2-0), με τον Νισιόκα ωστόσο να αντιδρά ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα όμως ο Ρώσος με 4 συνεχόμενα games έκλεισε το 1ο set παίρνοντας το προβάδισμα (1-0). 

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού ο Νισιόκα πίεσε ακόμη περισσότερο το service του Μεντβέντεφ, φτάνοντας μάλιστα σε 2 break (3-1) με τον Μεντβέντεφ να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο. 

Ωστόσο, όπως στο 1ο set έτσι και στο 2ο o No2 του κόσμου, έκανε ένα μεγάλο σερί και κερδίζοντας τα επόμενα 5 games πήρε τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τον Ράφαελ Ναδάλ, μετά και την πρόκριση του Ισπανού επί του Τόμι Πολ.

ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Μεντβέντεφ: Στα ημιτελικά με τον αέρα του Νο1 (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα