Μεντβέντεφ: “Δεν μου αρέσει να ζω στο παρελθόν”

Όταν ο Ντάνιλ Μεντβέντεφ έφτασε στο 2019 Rolex Paris Masters, είχε αγωνιστεί στους τελικούς έξι συνεχόμενων τουρνουά, που είχε λάβει συμμετοχή. Όλος ο κόσμος του τένις μιλούσε για τον Ρώσο.

Πλέον, το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, προετοιμάζεται για το τελευταίο ATP Masters 1000 της χρονιάς στην Γαλλία,

χωρίς να κοίτα τις κακές προηγούμενες εμφανίσεις.

“Δεν μου αρέσει να μένω στο παρελθόν. Είτε αυτό ήταν καλό είτε κακό, θέλω να προχωράω μπροστά, θέλω να σκέφτομαι το μέλλον”, είπε ο 24χρονος Ρώσος που στην πρεμιέρα της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον.

“Αυτό που κάνω τώρα στην προπόνηση ή στα επίσημα παιχνίδια, είναι να δίνω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, γεγονός που θα με βοηθήσει και στο μέλλον. Ακόμα και αν χάσεις κάποιους αγώνες, αν δουλέψεις σκληρά το μέλλον θα σε ανταμείψει” πρόσθεσε.

Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε τέσσερις τίτλους, σε εννιά τελικούς την περασμένη σεζόν. Φέτος ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει σε κάποιον τελικό.

“Φυσικά όσο πιο ψηλά φτάσεις, τόσο πιο δύσκολο είναι. Θέλω να πω ότι ακόμα κι αν έχασα κάτι, σίγουρα κέρδισα κάτι άλλο. Προσπαθώ να προοδεύω κάθε μέρα και να κοιτώ το μέλλον” είπε χαρακτηριστικά.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Μεντβέντεφ εξακολουθεί να βρίσκεται στο Νο5 της κατάταξης ATP της FedEx. Ο Ρώσος έφτασε στον δεύτερο ημιτελικό Grand Slam στο US Open, όπου και έχασε από τον Ντομινίκ Τιμ.

“Δεν αισθάνομαι τόσο άσχημα. Φυσικά, η αυτοπεποίθηση μου αν είχα φτάσει μακρύτερα στα τουρνουά θα ήταν καλύτερη, αλλά σωματικά και πνευματικά αισθάνομαι έτοιμος για το τέλος της σεζόν. Είμαι έτοιμος να παλέψω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό”.

Ο Ντάνιλ, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Nitto ATP Finals, έχει την ευκαιρία να τελειώσει ευχάριστα την σεζόν. Όσον αφορά την πρόοδο που αισθάνεται ότι έχει κάνει, ο 24χρονος πιστεύει ότι είναι δύσκολο να μιλήσει για αυτό λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία οδήγησε σε αποχή πέντε μηνών από το ATP Tour και διαφοροποίησε το πρόγραμμα.

“Όταν γυρίσαμε ήταν μια διαφορετική κατάσταση. Ακόμα είναι. Τα τουρνουά εξακολουθούν να είναι λίγο διαφορετικά”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. “Ήταν πιο δύσκολο, κατά κάποιο τρόπο, να βγει το πρόγραμμα της σεζόν. Σε φυσιολογικές συνθήκες ξεκινάς με την preseason και έπειτα αγωνίζεσαι σε τουρνουά. Ξέρεις πότε πας διακοπές. Ξέρεις πότε επιστρέφεις από τις διακοπές. Η φετινή σεζόν είναι πολύ διαφορετική. Έτσι αδύνατον να συγκριθεί με άλλες. Έτσι, μιλώντας για τον εαυτό μου ως παίκτης, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος μέρα με την μέρα”.

Ο Μεντβέντεφ στον πρώτο του αγώνα στο Paris-Bercy θα αντιμετωπίσει τον δύο φορές φιναλίστ Grand Slam, Κέβιν Άντερσον.

Γιάννης Μαύρος

The post Μεντβέντεφ: “Δεν μου αρέσει να ζω στο παρελθόν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα