Πρόωρος αποκλεισμός και στο Παρίσι για Τσιτσιπά – VIDEO

Στα μισά έμεινε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά για μια τεράστια ανατροπή στην πρεμιέρα του στο Παρίσι αλλά τελικά ηττήθηκε από τον φανταστικό Ούγκο Ουμπέρ.

Ούτε στο Παρίσι μπόρεσε να βρει ρυθμό και σερί νικών ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ που έχουμε δει φέτος στο τουρ το οποίο ξεπέρασε τις τρεις ώρες αγώνα, ο συγκινητικός Ούγκο Ουμπέρ κατάφερε να κερδίσει με 2-1 σετ τον Τσιτσιπά, 7-6(4), 6-7(6), 7-6(4) καταφέρνοντας

να ξεπεράσει πνευματικά την απώλεια τριών match points στο δεύτερο σετ για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Paris Masters!

Από την ανάποδη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μια μοναδική ευκαιρία να κάνει τη δική του “απόδραση από το Αλκατράζ” σε ένα ματς που έπαιξε μέτρια στη μεγαλύτερη διάρκεια του ενώ θα μπορούσε να έχει χάσει από το δεύτερο σετ.

Δυστυχώς, σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί με wild card στη Σόφια την επόμενη εβδομάδα, θα μπει στο φετινό ATP Finals, το οποίο και υπερασπίζεται, χωρίς καλό μομέντουμ και σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση.

Παρακολουθήσαμε ένα “θεότρελο” ματς στο οποίο ο Στέφανος μπήκε με τον καλύτερο τρόπο, προηγούμενος με ένα γρήγορο 3-0, αλλά σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα έμελλε να κυνηγάει το σκορ κόντρα σε έναν απίστευτα ταλαντούχο και θαρραλέο τενίστα!

Ο Ουμπέρ μπήκε για τα καλά στον ρυθμό του ματς μετά το μουδιασμένο του ξεκίνημα, έπαιξε λελογισμένα στοχεύοντας διαρκώς το ασταθές backhand του Τσιτσιπά που, δυστυχώς, δεν έβγαζε αυτοπεποίθηση ούτε από την πλευρά του forehand που είχε μόνο εκλάμψεις.

Το πρώτο σετ, όπως και όλα τα υπόλοιπα κρίθηκε στο tie break με τον Τσιτσιπά να εμφανίζεται αγνώριστος πνευματικά κάνοντας πολλά λάθη και εντέλει να το χάνει με 7-4.

Με τον Ουμπέρ να προέρχεται από σερί νικών και να είναι “βράχος” στο παιχνίδι του, ο Τσιτσιπάς χρειαζόταν μια κατακόρυφη αύξηση της απόδοσης του ώστε να έχει πιθανότητες να γυρίσει το ματς.

Δεν έπαιξε απίστευτα καλύτερα στο δεύτερο σετ, έφτασε σε δύο ευκαιρίες για break που τις έσωσε με απίστευτη ψυχραιμία ο Γάλλος.

Από την πλευρά του, ο Ουμπέρ έχασε τέσσερα “χρυσά” break point για να προηγηθεί με 5-3 και να σερβίρει για το ματς και, μοιραία, και πάλι το tie break θα ξεκαθάριζε το σετ.

Και πάλι ο Τσιτσιπάς κυνηγούσε το σκορ από πολύ δύσκολες συνθήκες, μιας και έμεινε πίσω με 1-5 και 3-6 με τον Γάλλο να έχει τρία match points.

Εκεί, ο Στεφ έβγαλε αντανακλαστικά πρωταθλητή παίρνοντας πέντε σερί πόντους και ισοφαρίζοντας αναπάντεχα τον αγώνα, έχοντας το μομέντουμ και μια “δεύτερη ζωή” στο τουρνουά!

Δυστυχώς, κανένα μομέντουμ εντέλει δεν κράτησε.

Ο Ουμπέρ έκανε break με το καλημέρα στο τρίτο σετ και ο Τσιτσιπάς, για πολλοστή φορά στο ματς, κυνηγούσε το σκορ.

Δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του λέξη καθώς ισοφάρισε τα breaks στο 3-3 και υποχρέωσε τον Ουμπέρ να σερβίρει δύο φορές για να παραμείνει στο τουρνουά στο 5-4 και στο 6-5.

“Τέρας” ψυχραιμίας, ο 22χρονος Γάλλος δεν “μάσησε” και σε ακόμα ένα tie break άφησε πολύ πίσω τον Τσιτσιπά (6-2) κερδίζοντας τη διαδικασία με 7-4.

Μαχητικός ναι, όχι επαρκής αγωνιστικά δε ο Στέφανος που θα χρειαστεί να βρει “περσινή” έμπνευση ώστε να παρουσιαστεί σε καλό επίπεδο στο Λονδίνο για το κλείσιμο της σεζόν.

PARIS MASTERS DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Πρόωρος αποκλεισμός και στο Παρίσι για Τσιτσιπά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα