Μεντβέντεφ: “Δεν έχω κάτι με τον Στέφανο – Ο προπονητής του μιλούσε συνέχεια”

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ σχολίασε τη διαμάχη με τον chair umpire του ημιτελικού του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, με αφορμή τις οδηγίες του Απόστολου Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια των πόντων.

Ο Ρώσος, μίλησε φυσικά στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τη νίκη επί του Έλληνα τενίστα, για το σπουδαίο ραντεβού της Κυριακής στη Μελβούρνη, κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πολύ σύντομο 4ο set: “Δεν περίμενα να κυλήσει τόσο γρήγορα. Ήταν περίεργο ματς, με πολλά σκαμπανεβάσματα και

για τους δυο. Αμφότεροι αστοχήσαμε σε μερικά χτυπήματα που δεν θα έπρεπε, αλλά την ίδια ώρα και οι δυο παίξαμε μερικούς εξαιρετικούς πόντους. Πριν ξεκινήσει το 4ο set, δεν περίμενα να κυλήσει τόσο γρήγορα, γιατί πιο πριν υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κλείσω τον αγώνα όσο πιο σύντομα μπορούσα”.

Για την πορεία του στην Αυστραλία: “Είναι εξαιρετική και σίγουρα με πολλά συναισθήματα. Στον 2ο γύρο έπαιξα με τον Νικ (Κύργιο). Ήταν σίγουρα ένα πολύ συναισθηματικό ματς. Όλα ξεκίνησαν εκεί και έπειτα συνέχισα να έχω υψηλή ενέργεια στα ματς μου. Το ματς με τον Φίλιξ (Οζέρ Αλιασίμ) ήταν… τρελό. Σήμερα, κόντρα στον Στέφανο (Τσιτσιπά) ήταν ακόμη ένα ξεχωριστό ματς. Πάντα οι αγώνες μας είναι ξεχωριστοί. Διανύω εξαιρετική πορεία και είμαι χαρούμενος που έχω ελπίδες να κατακτήσω τον τίτλο την Κυριακή”.

Για το γεγονός ότι έγινε έξω φρενών στα τελειώματα του 2ου set: “Δεν νομίζω ότι κλέβει ο Στέφανος, αλλά εκνευρίστηκα αρκετά γιατί δέχθηκα break σε εκείνο το σημείο (4-5) και γιατί ο διαιτητής πιστεύω ότι θα έπρεπε να ηρεμήσει το κοινό λίγο, κάνοντας συστάσεις για περισσότερη ησυχία. Δεν το έκανε και εγώ έκανα ένα τραγικό διπλό λάθος. Αμέσως μετά, έδειξα στο κοινό ότι επειδή όλοι τσίριζαν κατά τη διάρκεια των σερβίς μου, δεν μπορούσα να πετάξω τη μπάλα σωστά, γι’ αυτό και έκανα το διπλό λάθος. Ο διαιτητής με τιμώρησε με warning για τις κινήσεις μου προς το κοινό κι εγώ του είπα για τον πατέρα του Στέφανου.

Ειλικρινά, του μιλούσε πριν από κάθε επιστροφή. Δεν ξέρω τι του έλεγε, γιατί μιλούσε ελληνικά, μπορεί να του έλεγε ‘Πάμε, πάμε’, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν τον ρώτησα αν ο πατέρας του Στέφανου μπορεί να μιλάει, μου είπε ‘Μπορεί να μιλάει, αλλά όχι να κοουτσάρει’, τότε του απάντησα ‘Ξέρεις ελληνικά ; Αν όχι, δεν καταλαβαίνεις τι λέει’. Εγώ, δεν υπολογίζω το coaching για… κλέψιμο, αλλά αν το κάνεις, πρέπει να δέχεσαι και το coaching violation. Τον αποκάλεσα ‘γατάκι’ αμέσως μετά, γιατί δεν έλεγχα τι έλεγα. Είχα ξεφύγει και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος, διότι μπόρεσα να κερδίσω αυτό το ματς, παρά το γεγονός ότι έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου σε ορισμένες στιγμές. Στο 1ο game του 3ου set ήμουν πίσω με 15-40, αλλά ευτυχώς κατάφερα να κρατήσω το σερβίς μου, πριν είναι πολύ αργά”.

Για το αν μετανιώνει όταν μιλάει τόσο άσχημα στους διαιτητές: “Μετανιώνω συνέχεια, γιατί πιστεύω ότι δεν είναι ωραίο. Κάθε διαιτητής προσπαθεί να κάνει το καλύτερό του, αλλά κι εγώ την ίδια ώρα παλεύω στο γήπεδο με κάποιον, οπότε είναι δύσκολο να κρύψω τα συναισθήματά μου. Έχω απεριόριστο σεβασμό στους παίκτες που δεν συγκινούνται ιδιαίτερα μέσα στο court. Δουλεύω πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πριν πέντε χρόνια, που ξεκίνησα να παίζω σε αυτό το επίπεδο, ήμουν πραγματικά τρελός, αλλά ευτυχώς δεν είχα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μου. Τώρα, έχω βελτιωθεί, μετανιώνω 100% για όσα λέω, αλλά προσπαθώ να βελτιωθώ κι άλλο”.

Για τις διαφορές του με τον Ράφα Ναδάλ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον τελικό: “Ξέρουμε την προσωπικότητα του Ράφα. Είναι ο τέλειος άνθρωπος. Όταν τον ρωτάς γιατί δεν σπάει ρακέτες, πάντα λέει εκείνη την ιστορία που όταν ήταν νέος, ο Τόνι του είχε πει να μην το κάνει και αυτός το κρατάει μέχρι και σήμερα. Ξέρω πολλούς φίλους μου που σπάνε τηλεχειριστήρια όταν παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Πολλοί, εκνευρίζονται με διαφορετικά πράγματα, αλλά ο Ράφα είναι ξεχωριστός σε αυτό το κομμάτι”.

Για το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον χαρακτήρισε “όχι και τόσο ώριμο”: “Δεν είχα κάτι με τον Στέφανο κατά τη διάρκεια του ματς. Εγώ εκνευρίστηκα και μίλησα για τον κανόνα. Ξαναλέω, δεν ξέρω τι του έλεγε ο πατέρας του πριν από κάθε επιστροφή, αλλά όταν άκουγα ελληνικά από εκείνον, αισθανόμουν ότι του έλεγε που έχω πρόθεση να σερβίρω. Αν του έλεγε απλά ‘πάμε, πάμε’ τότε όλα καλά, αλλά νομίζω θα έπρεπε ο διαιτητής να πει στον Στέφανο, να μεταφέρει στον πατέρα του ότι δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρει κανείς μας ελληνικά. Όταν ο προπονητής μου, μου μιλάει στα γαλλικά, του λέω να ηρεμήσει, γιατί δεν επιτρέπεται. Δεν έχω κάτι κατά του Στέφανου”.

Για τον 4ο Major τελικό του, που θα είναι πάλι κόντρα σε μέλος του Big-3: “Είναι πολύ δυνατοί αυτοί οι τύποι. Είναι δύσκολο να φτάσεις στον τελικό, κι όταν είναι ένας από αυτούς να σε περιμένει, είναι ακόμη πιο δύσκολο και συνάμα αστείο. Όταν ήμουν 8-10 χρονών, έπαιζα απέναντι στον τοίχο και φανταζόμουν ότι παίζω με τον Ρότζερ ή τον Ράφα. Τώρα θα έχω τη δυνατότητα να παίξω όντως με τον Ράφα στον τελικό, για 2η φορά. Η 1η φορά (US Open 2019) ήταν ένα επικό ντέρμπι. Θα προσπαθήσω να παίξω το καλύτερό μου. Έχω μάθει από τους προηγούμενους τελικούς μου, ότι πρέπει να παίξω πάνω από το 100% αν θέλω να κερδίσω. Έτσι κατέκτησα το US Open πέρυσι, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και την Κυριακή”.

Για το γεγονός ότι στην Open Era, δεν έχουν καταφέρει και πολλοί να πάρουν back to back Majors τρόπαια: “Δεν έχω μεγάλη πίεση. Ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω τον οποιονδήποτε όταν είμαι καλά, όπως και ξέρω ότι μπορώ να χάσω από τον οποιονδήποτε. Έτσι είναι το τένις. Πολλοί καλοί παίκτες, αλλά έχω υψηλή αυτοπεποίθηση για το τένις που παίζω. Ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω επτά συνεχόμενα ματς σε ένα Major και το έδειξα στη Νέα Υόρκη πριν λίγο καιρό”.

Για την ευκαιρία που θα έχει να σταματήσει ακόμη ένα μέλος του Big-3, από την κατάκτηση του 21ου Grand Slam τίτλου του: “Είναι φοβερό το rivalry τους. Είναι κρίμα που ο Ράφα και ο Ρότζερ έχουν τραυματιστεί τόσες φορές και δεν ξέραμε πολλές φορές αν επιστρέψουν. Δείτε που είναι ξανά ο Ράφα τώρα. Το είχε κάνει και ο Ρότζερ πριν μερικά χρόνια, που κατέκτησε το ΑΟ επιστρέφοντας από μεγάλη αποχή. Είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να σταματήσω τον Ράφα την Κυριακή, από το να γράψει ιστορία”.

Για το πως θα προετοιμαστεί πνευματικά πριν τον τελικό κόντρα στον Ναδάλ: “Φυσικά θα προετοιμαστώ τακτικά από τον προπονητή μου. Θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο ματς, γιατί και τους δυο μας αρέσει να παίζουμε μεγάλους πόντους, με πολύ τρέξιμο. Θα είναι μάχη. Θυμάμαι τον περυσινό μου τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς εδώ, δεν έπαιξα καλά. Φέτος, θα προσπαθήσω να είμαι διαφορετικός. Ξέρω ότι ο Ράφα θα δώσει το καλύτερό του, οπότε πρέπει να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος”.

Για το πως αισθάνεται που ο Ναδάλ πάει για το 21ο Slam: “Δεν έχω πίεση γι’ αυτό. Άλλωστε, δεν πάω εγώ για το 21ο, αλλά εκείνος. Εγώ πηγαίνω μόνο για το 2ο μου, είμαι πολύ μακριά από τα δικά τους ρεκόρ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ εγώ, είναι ότι θα ξεπεράσω όλους αυτούς τους τενίστες που κατέκτησαν ένα στις καριέρες τους. Θα συγκεντρωθώ, θα κάνω την δουλειά μου, ξέρω τι θέλει ο Ράφα, ξέρω τι ήθελε ο Νόβακ στη Νέα Υόρκη”.

Για το πόσο σημαντικός είναι ο Ναδάλ στην ιστορία του τένις: “Είναι ένας από τους τρεις καλύτερους στην ιστορία. Και οι τρεις έχουν κάνει απίστευτα πράγματα. Όλοι έχουν τα ίδια Grand Slams, κάποιος έχει περισσότερους τίτλους συνολικά, κάποιος άλλος ίσως έχει περισσότερα Davis Cups. Αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει κάποιος στο μέλλον, που θα μπορέσει να σπάσει αυτό που έχει κάνει ο Ράφα στο Roland Garros. Μπορεί σε 100 χρόνια να γίνει, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά σίγουρο είναι ένα από τα ρεκόρ που μάλλον δεν θα σπάσει ποτέ. Στη χωμάτινη επιφάνεια, είναι απίστευτος, δεν έχω λόγια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει φοβερά σε άλλη επιφάνεια. Το βλέπουμε άλλωστε, που είναι φέτος. Τα επόμενα 20 χρόνια θα μαλώνουν όλοι για το ποιος είναι ο καλύτερος. Εγώ έχω να πω ότι και οι τρεις είναι φοβεροί”.

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μεντβέντεφ: “Δεν έχω κάτι με τον Στέφανο – Ο προπονητής του μιλούσε συνέχεια” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα