Μπέκερ: “Δεν αγχώνει τον Ράφα το 21ο”

Ο Ράφα Ναδάλ πραγματοποιεί ονειρική πορεία στο φετινό Australian Open, καθώς βρίσκεται στον τελικό και την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία καθώς εάν κατακτήσει τον τίτλο, θα είναι το 21ο Grand Slam της καριέρας του, αριθμός που θα αποτελέσει ρεκόρ για το ανδρικό τένις.

Ο θρύλος του αθλήματος, Μπόρις Μπέκερ, θεωρεί πως ο Ισπανός δεν σκέφτεται τόσο τον 21ο τίτλο, συγκρίνοντας τον με τον Νόβακ Τζόκοβιτς

που στο US Open ήταν φανερά επηρεασμένος από το κυνήγι αυτού του ρεκόρ.

“Είναι πραγματικός θρύλος του αθλήματός μας. Πριν από δύο μήνες, ήταν αβέβαιο αν θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει μετά τη σοβαρή επέμβαση στον αστράγαλο – και μετά έρχεται στην Αυστραλία και παίζει το καλύτερο του τένις“, δήλωσε ο Γερμανός στο Eurosport.

“Δεν νομίζω ότι ο Ναδάλ σκεφτόταν τον 21ο τίτλο του Grand Slam πριν από τον ημιτελικό. Είναι πιο χαλαρός σε αυτό από τον Τζόκοβιτς.

Λέει ότι είναι χαρούμενος που μπορεί ακόμα να παίξει τένις και που είναι στον τελικό στην Αυστραλία. Αλλά αυτό θα αλλάξει τώρα. Ο Ράφα έχει δύο νύχτες πριν τον τελικό και θα σκέφτεται το 21 σίγουρα. Ωστόσο, είναι ένας απόλυτος σούπερ σταρ και θα μπορέσει να το διαχειριστεί“, είπε.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο συμπατριώτης του Ράφα και πρώην Νο2 του κόσμου, Άλεξ Κορέτσα.

“Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί όλοι γνωρίζουμε τι προσφέρει ο Ράφα στο τένις, στο άθλημά μας, στη χώρα μας (Ισπανία).

Μας έχει δώσει τόσα πολλά, φυσικά όλοι ήλπιζαν ότι ο Ράφα θα μπορούσε να ξεκινήσει καλά τη σεζόν για να δει πώς ένιωθε στα πόδια του και αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσε να κινηθεί καλά, να μπει στο γήπεδο και να πιέσει δυνατά. Και πλέον τον βλέπουμε να κινείται με την ένταση που τον έχουμε συνηθίσει.

Μετά από δύο ή τρεις γύρους νιώσαμε ότι πιάνει ρυθμό, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πόσο μακριά θα έφτανε. Έδειξε ξανά ότι είναι μοναδικός, είναι ξεχωριστός. Είναι κάποιος που δεν θα τα παρατήσει ποτέ.

Το να βρίσκεται σε έναν τελικό ενός Grand Slam μετά από όλα όσα έχει περάσει από το Roland Garros είναι απλά εκπληκτικό.

Θα είναι έτοιμος να κερδίσει, θα είναι μια μεγάλη μάχη, θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει ένα ακόμη Slam, αλλά είναι έτοιμος. Νομίζω ότι απέδειξε ξανά ότι δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άνθρωποι από έξω, το μόνο που έχει σημασία είναι τι νιώθει μέσα του. Αυτό είναι το κλειδί για την καριέρα του στο τένις“, επεσήμανε.

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μπέκερ: “Δεν αγχώνει τον Ράφα το 21ο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα