Μεντβέντεφ: “Αξίζει 100% το Νο1 ο Αλκαράθ” (vid)

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ δεν μπόρεσε να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του στο tour και γνώρισε την πρώτη του ήττα στα τελευταία 20 ματς που έχει δώσει, στον τελικό του BNP Paribas Open από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Προερχόμενος από τρεις σερί τίτλους σε Ρότερνταμ, Ντόχα και Ντουμπάι, ο 27χρονος Ρώσος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και ηττήθηκε με 6-3, 6-2 από τον 19χρονο Ισπανό, δίνοντας την ευκαιρία στον Αλκαράθ να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν η εικόνα

της ATP Rankings είναι δίκαιη εξαιτίας του αποκλεισμού του Νόβακ Τζόκοβιτς από τα δύο αμερικάνικα Masters, ο Μεντβέντεφ ήταν κατηγορηματικός.

“Ναι, 100% είναι το πραγματικό Νο1. Είναι κρίμα που ο Νόβακ δεν μπορεί να παίξει όλα τα τουρνουά και σίγουρα όλοι θα ήθελαν να παίζει γιατί είναι πολύ καλός. Όμως, είναι αυτό που είναι. Αν κάποιος ήταν τραυματίας, δεν θα μπορούσε να παίξει. Όπως ο Ράφα που έχει τραυματιστεί αρκετές φορές, θα μπορούσαμε να πούμε πως αν δεν είχε τραυματιστεί θα ήταν Νο1 αλλά δεν το ξέρουμε αυτό. Το ίδιο και για τον Νόβακ. Σίγουρα αν ο Νόβακ έπαιζε όλα τα τουρνουά πέρυσι και φέτος, υπήρχε πιθανότητα η κατάταξη να ήταν διαφορετική. Ο Κάρλος αξίζει το Νο1 γιατί κέρδισε τους περισσότερους πόντους τις τελευταίες 52 εβδομάδες και έτσι λειτουργεί η κατάταξη” είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος που αυτή την εβδομάδα κέρδισε άλλη μια θέση και ανεβαίνει στο Νο5 του κόσμου, δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Καλιφόρνια και πως πολύ γρήγορα θα ξεπεράσει αυτή την ήττα.

“Νομίζω ότι θα το ξεπεράσω πολύ γρήγορα αυτό. Είχα το καλύτερό μου αποτέλεσμα στο Indian Wells όπου δεν είχα πάει πιο μακριά από τα προημιτελικά. Τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Είμαι απογοητευμένος που δεν κέρδισα τον τελικό αλλά ήδη μπορώ να χαμογελάω και θα προσπαθήσω ξανά εδώ για τον τίτλο την επόμενη χρονιά” τόνισε.

Ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι νιώθει καλύτερα ενόψει της χωμάτινης σεζόν αν και στρέφει την προσοχή του στο Miami Open που ακολουθεί.

“Έχω κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στα clay courts σε μεγάλα τουρνουά, οπότε νιώθω πολύ καλά σε αυτή τη φάση της σεζόν, σωματικά και πνευματικά. Ανυπομονώ για τη χωμάτινη σεζόν αλλά πρώτα θέλω να τα πάω καλά στο Μαϊάμι που είναι hard courts”.

Για την απόδοση του Κάρλος Αλκαράθ, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: “Έπαιξε πολύ καλά. Σέρβιρε καλά. Δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίζεις. Θα ήθελα πολύ να τον παίξω σε άλλες επιφάνειες, ίσως σε πιο γρήγορα hard courts για να δω αν θα τα πάω καλύτερα. Δεν ξέρω αν αυτός με έκανε να μην παίξω καλά ή απλά δεν ήμουν καλός σήμερα για άλλους λόγους. Πνευματικά ήμουν έτοιμος για το ματς. Ήμουν προετοιμασμένος για μάχη. Έπαιξε καλά, κάποια drop shots, κάποιους winners”

ATP BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW

The post Μεντβέντεφ: “Αξίζει 100% το Νο1 ο Αλκαράθ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα