Μεγάλος νικητής ο Κύργιος – Εκτός Χάλε ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε από set πίσω και έκαμψε την αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά στο μεγάλο ντέρμπι του 2ου γύρου, στο Χάλε, για να προκριθεί στους “8” καλύτερους του φετινού Terra Wortmann Open.

Ο Ελληνοαυστραλός, αν και έχασε ουκ ολίγες φορές την ψυχραιμία του, βρήκε τον τρόπο να ανακάμψει μετά το χαμένο 1ο set και με 5-7, 6-2, 6-4, απέκλεισε τον Νο2 του ταμπλό στο 500άρι τουρνουά της Γερμανίας.

Ακόμη μια σπουδαία νίκη για τον

Κύργιο στο γρασίδι, που όσο περνάει ο καιρός, βρίσκει εξαιρετικό ρυθμό και σίγουρα θα είναι από τους τενίστες που θα πρέπει να υπολογίζουμε στους διεκδικητές του φετινού Wimbledon.



Τρία χρόνια έχει να κάνει back to back νίκες στο γρασίδι ο Τσιτσιπάς, που γνώρισε την 2η ήττα του σε τέσσερα ματς στη φετινή grass court season και συνεχίζει να προβληματίζει με τα αποτελέσματά του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να έπιασε καλή απόδοση σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, όμως ο 24χρονος Έλληνας δεν κατάφερε να μετουσιώσει την καλύτερή του εμφάνιση στο γρασίδι φέτος, σε μια μεγάλη νίκη.

Ο Κύργιος εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος στο καθοριστικό set και αφού πρώτα έσβησε τα δυο break points του Τσιτσιπά στο 3-3, κέρδισε τα τρία τελευταία games της αναμέτρησης, μετατρέποντας το 3-4 σε 6-4.



Στους 18 άσους σταμάτησε το κοντέρ του Τσιτσιπά, όμως δεν έφτασαν για να θέσουν νοκ-άουτ τον 26χρονο Ελληνοαυστραλό.

Ο Νο6 τενίστας του κόσμου, πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από το 2ο σερβίς του, μιας και κέρδισε εκεί, μόλις 17/40 πόντους. Αντιθέτως, ο Κύργιος παρέδωσε ένα πραγματικό masterclass από τη βασική γραμμή, καθώς έκανε δικούς του 65/86 πόντους στα service games του.

Μόλις ένα break κατάφερε να κάνει ο Στέφανος στο ματς. Βέβαια, ήταν αρκετό για να του δώσει το εναρκτήριο set (5-7).

Από την έναρξη του 2ου κομματιού της αναμέτρησης, όμως, ο Κύργιος ανέβασε ρυθμό, ήταν ελαφρώς καλύτερος στο court και στο τέλος εξαργύρωσε την αποφασιστικότητά του με την πρόκριση για την “8άδα” του Χάλε.



Τον Νο8 του ταμπλό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, θα αντιμετωπίσει ο Κύργιος στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ισπανός από την πλευρά του, απέκλεισε τον Σεμπάστιαν Κόρντα (Νο41) με 6-4, 0-6, 6-3.

TERRA WORTMANN OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μεγάλος νικητής ο Κύργιος – Εκτός Χάλε ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα