Μεγάλα ρεκόρ στο δρόμο του Ναδάλ

16:20 3/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Λίγα πράγματα έχουν μείνει για να κατακτήσει ο Ράφαελ Ναδάλ, μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο Ισπανός θα συνεχίσει την προσπάθεια να τερματίσει πρώτος στην κούρσα με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία του αθλήματος, έχοντας ισοφαρίσει τον Ρότζερ Φέντερερ με 20 κατακτήσεις.

Με δεδομένη την απουσία του Ελβετού από το Australian Open 2021, ο Ναδάλ θα έχει την ευκαιρία να περάσει μπροστά στη λίστα με τα

περισσότερα Majors και να βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στο δρόμο προς τον G.O.A.T.

Αν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη, ο Ναδάλ θα γίνει ο μοναδικός στην Open Era που θα έχει τουλάχιστον δύο τίτλους σε καθένα από τα τέσσερα Grand Slam.

Εκτός από αυτά τα δύο ρεκόρ που χρειάζεται να μοχθήσει για να τα καταφέρει, ο 34χρονος από τη Μαγιόρκα βρίσκεται σε τροχιά δύο ακόμη ρεκόρ που αργά ή γρήγορα θα επιτύχει.

Ο Ράφα έχει συμπληρώσει 797 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης και σε τρεις εβδομάδες θα γίνει ο μοναδικός στην ιστορία που συμπληρώνει 800 εβδομάδες μέσα στην πρώτη 10αδα. Τον Απρίλιο του 2005 ήταν η πρώτη φορά που ο Ισπανός μπήκε στο Top10 και έκτοτε δεν έχει βγει ποτέ..

Τέλος, ο Θρυλικός τενίστας είναι πολύ κοντά στο να μπει σε μια ελίτ λίστα τενιστών καθώς μετράει 486 νίκες σε hard court τουρνουά στην καριέρα του και είναι 14 νίκες μακριά από το να γίνει μόλις ο 4ος τενίστας που ξεπερνά τις 500 νίκες στη συγκεκριμένη επιφάνεια, μετά τους Ρότζερ Φέντερερ (782), Νόβακ Τζόκοβιτς (604) και Άντρε Άγκασι (592).

The post Μεγάλα ρεκόρ στο δρόμο του Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα