Μάρεϊ: “Δεν υποστηρίζω την απόφαση του Wimbledon”

13:47 2/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Άντι Μάρεϊ προστέθηκε στη μακρά λίστα των παικτών που βρίσκονται απέναντι στην απόφαση του Wimbledon, το οποίο επέβαλε τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων, με τον Σκωτσέζο να επισημαίνει ότι δεν υπάρχει η σωστή απάντηση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. 

“Δεν υποστηρίζω τον αποκλεισμό των παικτών”, είπε ο πρώην Νο1 του κόσμου λίγο πριν από την πρεμιέρα του στη Μαδρίτη κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ για τον 1ο γύρο. 

“Αντιλαμβάνομαι την επιλογή

που έχουν δώσει στους Ρώσους και Λευκορώσους στο ότι μπορούν να αγωνιστούν αν υπογράψουν και δηλώσουν ανοιχτά κατά του ρωσικού καθεστώτος, όμως δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα ένιωθα άνετα αν συνέβαινε κάτι στις οικογένειές τους ως αποτέλεσμα της πράξης αυτής.”

“Γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστή απάντηση. Έχω μιλήσει τόσο με Ρώσους, όσο και με Ουκρανούς παίκτες. Νιώθω πολύ άσχημα για τους παίκτες που δεν τους επιτρέπεται να παίξουν και καταλαβαίνω ότι είναι άδικο γι’ αυτούς.”

Η πλειοψηφία στην παγκόσμια κοινότητα του τένις είναι κατά της συγκεκριμένης ιστορικής απόφασης του Wimbledon, με τις ATP και WTA να εξετάζουν το αν θα επιβάλλουν ποινές στους διοργανωτές του Wimbledon παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί παίκτες έχουν υποστηρίξει την απόφαση.

Απέναντι στην απόφαση του All England Club είναι και ο 21 φορές κάτοχος Grand Slam, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση άδικη. 

“Νομίζω ότι είναι πολύ άδικο για τους Ρώσους συναδέλφους μου. Δεν φταίνε για αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία.”

Ο 35χρονος Ισπανός απάντησε και στο ενδεχόμενο της αφαίρεσης των πόντων κατάταξης από το φετινό Wimbledon, μια σκέψη η οποία έχει πέσει στο τραπέζι και θα εξεταστεί από ATP και WTA αυτή την εβδομάδα στη Μαδρίτη. 

“Οι 2.0000 βαθμοί, που παίρνουμε για την κατάκτηση ενός Grand Slam, είναι πραγματικά σημαντικοί. Θα πρέπει λοιπόν να δούμε τα μέτρα που θα λάβουμε. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας αυτό που συμβαίνει στο τένις δεν έχει καμία σημασία μπροστά στους θανάτους που βλέπουμε κάθε μέρα και τους ανθρώπους που υποφέρουν από την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία.”

The post Μάρεϊ: “Δεν υποστηρίζω την απόφαση του Wimbledon” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα