Λύγισε τον απίθανο Αλκαράθ ο Μπερετίνι (vids)

Ένα σπουδαίο ματς, γεμάτο ένταση, πάθος και φοβερή αγωνία, μας χάρισαν οι Ματέο Μπερετίνι και Κάρλος Αλκαράθ στη Rod Laver Arena.

Μετά από 4 ώρες και 10 λεπτά συναρπαστικής μάχης, ο Top10 Ιταλός κατάφερε να λυγίσει την αξιόμαχη αντίσταση του 18χρονου αντιπάλου του με 6-2, 7-6(3), 4-6, 2-6, 7-6(10-5) και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

O Μπερετίνι,

Νο7 του ταμπλό, ξεκίνησε πολύ δυνατά και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, όμως ο εκπληκτικός Αλκαράθ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ κι αν δεν έκανε κάποια καθοριστικά “λαθάκια” στις κρίσιμες στιγμές του 3ου σετ, θα μπορούσε να είχε φύγει με τη νίκη από το κεντρικό court.

Berrettini Brilliance

The world No.7 survives Carlos Alcaraz 6-2 6-7(3) 6-4 6-2 7-6(5) to reach the #AusOpen round of 16 for the second time.#AO2022 pic.twitter.com/dAGS417Afx

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 21, 2022

“Είναι απίστευτος. Στην ηλικία του εγώ δεν είχα ATP πόντο. Είναι εντυπωσιακός. Έχει φοβερή προοπτική. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ένιωθα ότι είχα το μομέντουμ στο 3ο σετ αλλά έτσι είναι το τένις. Σε μια στιγμή το έχασα. Στο 4ο σετ δεν είχα την κατάλληλη ενέργεια. Στο 5ο σετ πάλεψα σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα” είπε ο εξουθενωμένος Μπερετίνι αμέσως μετά στον Τζίμι Κούριερ.

Ο αγώνας ήταν διαφήμιση του τένις, με εντυπωσιακά ράλι, σπουδαίους πόντους και πολύ πάθος κι από τους δύο μονομάχους.

Ειδικά ο Κάρλος Αλκαράθ, έδειξε το μοναδικό του ταλέντο και ανάγκασε τον Μπερετίνι να παίξει το καλύτερό του τένις για να καταφέρει να τον κερδίσει.

Μόλις στα 18 του χρόνια, ο χαρισματικός Ισπανός δείχνει χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς σε τόσο νεαρή ηλικία και σίγουρα ανεβάζει σε τεράστια ύψη τις προσδοκίες στη συνέχεια της καριέρας του. Ίσως η Ισπανία να βρήκε τον αντικαταστάτη του Ράφαελ Ναδάλ…


Ο Μπερετίνι είχε ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το ματς, όταν είχε στη διάθεσή του match point, την ώρα που ο Αλκαράθ σέρβιρε στο 5-6 για να παραμείνει στο 5ο σετ, με τον Ιταλό να παίζει πολύ ψύχραιμα και αποτελεσματικά στο 10αρι tie break, ολοκληρώνοντας στα πέντε σετ τη σπουδαία νίκη του.

Το πόσο αμφίρροπο και ισορροπημένο ήταν το ματς, φαίνεται στους κερδισμένους πόντους καθώς και οι δύο είχαν από 159. Ο Αλκαράθ ήταν πιο επιθετικός με 51 winners έναντι 38 του Μπερετίνι, ωστόσο ο Ισπανός είχε και 54 αβίαστα λάθη, έναντι 48 του αντιπάλου του.

Στον 4ο γύρο, ο 25χρονος Ρωμαίος περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Καρένιο Μπούστα-Κόρντα.

Λίγο νωρίτερα, ο Ντένις Σαποβάλοφ κέρδισε 7-6(4), 4-6, 6-3, 6-4 τον Ράιλι Οπέλκα και πέρασε για πρώτη φορά στους “16” του Australian Open, όπου περιμένει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι.


AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Λύγισε τον απίθανο Αλκαράθ ο Μπερετίνι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα