Λεμεσός: Δυο ελληνικά ζευγάρια στα ημιτελικά του διπλού

Βασιλική Γορανίτη και Μυρτώ Πρωιμάκη, αλλά και Χριστίνα Αμουργινού και Δήμητρα Κουμουτσέα πέρασαν στα ημιτελικά του διπλού στο διεθνές τουρνουά TE U16 Premier Club G3 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στα χωμάτινα γήπεδα του Premier Tennis Club.

Γορανίτη και Πρωιμάκη κέρδισαν στα προημιτελικά της Παρασκευής τις Ουκρανές Ίρμα Τσούκλιτς και Γελιζαβέτα Κρίβα με 7-5, 6-2 παίρνοντας την πρόκριση για την 4άδα

εκεί όπου οι Νο2 του ταμπλό θα αγωνιστούν απέναντι στις Μαρία Μπέλοβα (Ρωσία) και Μάριλιν Σεραφίδου που κέρδισαν στο super tie-break τις Σοφία Αγαθοκλέους (Κύπρος) και Σοφία Έστεργκααντ με 5-7, 6-1, 13-11! 

Από την πλευρά τους Αμουργιανού και Κουμουτσέα χρειάστηκαν 3 sets για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λιθουανών Σμίλτε Μιλασεβισιούτε και Βάσαρε Στανάιτιτε με 6-4, 1-6, 10-3 και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν τις Νο1 του ταμπλό, Εύα Ιοάνα Σερτσέλ (Ρουμανία) και Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού (Κύπρος) που με τη σειρά του κέρδισαν τις Μαρίγια Μάγκρο (Μάλτα) και Αλεξάντρα Βολομπουέβα (Ρωσία) με 6-3, 6-3. 

Εκτός όμως από το διπλό στο πρόγραμμα της Πέμπτης είχαμε και μια ελληνική συμμετοχή στο μονό με την Δήμητρα Κουμουτσέα να αντιμετωπίζει την Κύπρια και Νο3 του ταμπλό, Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού όπου μετά από μια μεγάλη μάχη, η 14χρονη Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 2-6, 6-4, 6-3 μένοντας εκτός ημιτελικών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από την κατάκτηση του 1ου set η Κουμουτσέα κατάφερε να προηγηθεί με 4-2 και 0/40 ωστόσο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το τριπλό break-point με την Παπακυριακού να φτάνει στη συνέχεια στην ανατροπή και στην 4άδα του τουρνουά. 

Την πρόκριση στα ημιτελικά στα μονά έχει εξασφαλίσει από την Τετάρτη η Νο1 του ταμπλό Μυρτώ Πρωιμάκη, η οποία θα είναι και η επόμενη αντίπαλος της Παπακυριακού. 

The post Λεμεσός: Δυο ελληνικά ζευγάρια στα ημιτελικά του διπλού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα