Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 3-2: Σχεδόν θρίαμβος, αλλά βλέπει ημιτελικά! (videos)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τα ημιτελικά του UEFA Conference League, επικρατώντας 3-2 της Φενερμπαχτσέ στο Φάληρο, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ευνοϊκά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι προηγήθηκαν 3-0 στο 57′! Σκόρερ οι Φορτούνης (8′), Γιόβετιτς (32′), Τσικίνιο (57′), Τάντιτς (68΄πεν.), Καχβετσί (74′).

Πως ξεκίνησαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

εμπιστεύθηκε για το αρχικό σχήμα τον φορμαρισμένο Γιόβετιτς αντί του Όρτα και η ενδεκάδα του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Τζολάκης ήταν κάτω απ’ την εστία, οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα στάθηκαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, Έσε και Τσικίνιο ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους κινήθηκε ο Γιόβετιτς. Μασούρας και Φορτούνης ήταν στις πλευρές πίσω απ’ τον Ελ Κααμπί.

Ο Ισμαίλ Καρτάλ παρέταξε τη Φενερμπαχτσέ με τον Λιβάκοβιτς στην εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά πήραν θέσεις οι Οσαγί Σάμιουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο και Έστερβελντε. Τριάδα μπροστά τους ήταν οι Ζάγιτς, Κρούνιτς και Σιμάνσκι, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Καχβετσί, Τάντιτς και Τζέκο.

Ένας ΜΑΓ(Κ)ΙΚΟΣ Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του, με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να διακρίνονται σε όλες τις γραμμές. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στους Τούρκους. Στο 4′ ο Τάντιτς έφυγε από αριστερά, σέντραρε στην περιοχή, ο Τζέκο έπιασε το βολέ, αλλά ο Κάρμο έβαλε την κόντρα! Ο Ολυμπιακός γρήγορα κατάλαβε πως “είχε” τους Τούρκους στις προσωπικές μονομαχίες και άρχισε να κερδίζει μέτρα στιο γήπεδο με αποκορύφωμα το γκολ του Φορτούνη στο 8ο λεπτό. Ο Κώστας Φορτούνης βρήκε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, έκανε γρήγορο κόντρόλ και εκτέλεσε τον Λιβάκοβιτς στη γωνία για το 1-0!

13 γκολ στην Ευρώπη, τα 5 φέτος!

Keywords
Τυχαία Θέματα