Λευκωσία: Κέρδισε τον “εμφύλιο” και πέρασε στους “8” ο Λοϊζάς

Ο Ανδρέας Λοϊζάς εξασφάλισε μια θέση στην 8άδα του τουρνουά ITF Junior (J60) Aphrodite Cup που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λευκωσία με τον 16χρονο Έλληνα τενίστα να επικρατεί του Ηρακλή Καλάνοφ με 6-0, 6-2 σημειώνοντας τη 2η σερί νίκη του στο τουρνουά, μετά από εκείνη

κόντρα στον Γερμανό Καρλ Λαμπίτσκε με 6-0, 6-4 για τον 1ο γύρο.

Στην προημιτελική φάση ο Λοϊζάς θα αντιμετωπίσει τον 17χρονο Ρουμάνο και Νο537 στον κόσμο, Φιλίπ Γκάμπριελ Μπάρα ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε στα 3 sets τον Ισπανό Βαλεντίν Γκονζάλεθ Γκαγίνο με 2-6, 6-4, 6-2.

Ο Λοϊζάς αγωνίζεται και στα διπλά εκεί όπου μαζί με τον Νίκο Μπακιρτζή θα παλέψουν για την πρόκριση στον τελικό καθώς μετά από τη νίκη τους στα προημιτελικά κόντρα στους Νίκο Χατζηαβραάμ και Αντριάν Κονασταντάν (Ρουμανία) με 6-7(10), 6-0, 10-7 πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μαξίμ Γκοντσάροφ (Ρωσία) και Ιμράν Χαϊτμπάεφ (Ουζμπεκιστάν). 

Στη Λευκωσία βρέθηκε και ο 15χρονος Ανδρεάς Μεσσής, ο οποίος ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον 17χρονο Ιταλό Γκουλιέλμο Βερντέσε με 6-4, 7-5, ενώ εκτός από τον 1ο γύρο βρέθηκε και ο Νίκος Χατζηαβραάμ (σημείωσε τρεις νίκες στα προκριματικά) γνωρίζοντας την ήττα από τον Ούγγρο Νταβίντ Μπακονί με 6-4, 6-2. 

Ο Νίκος Μπακιρτζής πέρασε από τον 1ο γύρο κερδίζοντας τον Σωκράτη Νεοκλέους με 6-1, 6-3, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον 17χρονο Ρώσο Ιβάν Γκρέτσκι με 6-1, 6-1. 

Από τα προκριματικά ξεκίνησε και η πορεία του Ηρακλή Καλάνοφ, ο οποίος έκανε τρεις νίκες μπαίνοντας στο κυρίως ταμπλό και στη συνέχεια σημείωσε μία ακόμη κερδίζοντας τον Μεξικανό Οσβάλντο Αλεχάνδρο Ρέγιες Τιράδο με 6-3, 5-7, 6-3, για να ηττηθεί στον 2ο γύρο από τον Λοϊζά. 

APHRODITE CUP BOYS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP

The post Λευκωσία: Κέρδισε τον “εμφύλιο” και πέρασε στους “8” ο Λοϊζάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα