Κύργιος: “Μισούσα το να περπατάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος”

Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του Πιρς Μόργκαν παραχώρησε ο Νικ Κύργιος, μιλώντας αποκλειστικά για την σκοτεινή περίοδο της ζωής του, για τη βοήθεια που πήρε από τον Άντι Μάρεϊ, αλλά και για την επιλογή του να μιλήσει ανοιχτά για τα όσα βίωσε.

“Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος. Κέρδισα 2 τουρνουά στο Tour ενώ έπινα κάθε βράδυ, αυτοτραυματιζόμουν, έκαιγα πράγματα στο χέρι μου, κοβόμουν… Το να αυτοτραυματίζομαι μου έγινε εθισμός. Μισούσα τον εαυτό μου. Μισούσα το να περπατάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος”.

Για τη στήριξη που είχε από τον Άντι

Μάρεϊ, είπε: O Άντι ήταν πάντα πολύ υποστηρικτικός μαζί μου. Από τη στιγμή που μπήκα στο Tour. Είδε ότι υπήρχε πολύ ταλέντο και πολύ δουλειά να γίνει, οπότε αμέσως με προστάτευσε. Λίγο μετά, συνειδητοποίησε πως ήμουν παίκτης που χάραζε τον δικό του δρόμο, αλλά παρέμεινε ένα άτομο που ήταν πάντα εκεί για μένα.

Μια μέρα είδε τις ουλές μου και με ρώτησε τι ήταν αυτό στο χέρι μου. Εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ άσχημα και προφανώς ο Άντι προσπαθούσε να βοηθήσει, ήμουν όμως πολύ κλειστός στον εαυτό μου και δεν το έβλεπα. Ακόμα μέχρι σήμερα του είμαι ευγνώμων, τον ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανε”.

Για τον αντίκτυπο που έχει η επιλογή του να δημοσιοποιήσει αυτή την εμπειρία, είπε: “Νιώθω πως έχω βοηθήσει κόσμο με το να μιλάω γι’ αυτά τα πράγματα. Αισθάνομαι πως ήμουν φάρος για πολλούς ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Όταν νιώθουν καταβεβλημένοι, νικημένοι από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, ανοίγονται και νιώθουν ότι μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους.

Αυτό είναι το πιο δυνατό πράγμα που έχει συμβεί στην καριέρα μου. Ότι άνθρωποι με αληθινά προβλήματα με έχουν προσεγγίσει, μου στέλνουν φωτογραφίες στο Instagram, μηνύματα, μου λένε πως έχουν τάσεις αυτοκτονίας. Έχω κάνει συζητήσεις μ’ αυτούς τους ανθρώπους, κάποιες φορές ακόμα και κλήσεις. Πρόσεξα πως όλο αυτό κάνει διαφορά και είμαι πραγματικά περήφανος γι’ αυτό”.

The post Κύργιος: “Μισούσα το να περπατάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα