“Δεν πιστεύω ότι ο Ράφα είναι διεκδικητής Grand Slam”

Ο Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε την οριστική του επιστροφή στο ATP Tour τον Γενάρη στην Αυστραλία και οι πρώτες αντιδράσεις, είναι γεγονός…

Ο θρυλικός προπονητής, Ρικ Μάτσι δεν πιστεύει ότι ο Ισπανός είναι ικανός να προκαλέσει τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου ενώ υπογράμμισε ότι θα είναι ευάλωτος ακόμα και στο χώμα, μετά την τόσο μεγάλη απουσία του από τα courts και φυσικά την ηλικία του.

Στα 37 του χρόνια, ο Ισπανός πρωταθλητής θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει

την λαμπρή καριέρα του με τους δικούς του όρους, στην τελευταία του, πιθανότατα, χρονιά.

Σύμφωνα με τον Μάτσι που είναι πρώην προπονητής των αδερφών Γουίλιαμς, της Μαρίας Σαράποβα και του Άντι Ρόντικ, οι αντίπαλοι του Ναδάλ δεν θα τον φοβούνται πλέον και αυτό είναι μειονέκτημα για τον Ισπανό.

“Όσο μεγαλώνεις, χάνεις μέρος της κινητικότητάς σου και οι αντίπαλοι δεν σε φοβούνται. Ξέρουν ότι είσαι πιο ευάλωτος. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των παιδιών στην κορυφή και μετά στην επόμενη κατηγορία και όταν ξέρουν ότι έχουν μια ευκαιρία, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, ακόμη και στο χώμα” είπε ο Μάτσι σε δηλώσεις του στο Tennis Infinity.

“Παλιότερα, ξέραμε ότι ο αγώνας είχε ήδη τελειώσει πριν καν ξεκινήσει. Ξέραμε το αποτέλεσμα κάθε φορά που ο Ράφα έπαιζε στο χώμα. Ακόμα και ο αντίπαλος το ήξερε. Εύχομαι στον Ράφα τα καλύτερα, αλλά δεν είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν, οπότε δεν νομίζω ότι είναι υποψήφιος για να κερδίσει ένα Slam. Νομίζω ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και νομίζω ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος για οποιονδήποτε στο χώμα, αλλά εξαρτάται από την υγεία του” πρόσθεσε.

Ο Ναδάλ θα ξεκινήσει τη χρονιά από το Νο663 της παγκόσμιας κατάταξης και θα προσπαθήσει να κάνει ένα ακόμη θαύμα στην πολύπαθη καριέρα του, επιστρέφοντας από το μεγαλύτερο διάλειμμα που έχει κάνει ποτέ.

Το πρώτο επίσημο τουρνουά του Ισπανού μετά την τελευταία του παρουσία στο tour (Αustralian Open 2023), θα είναι το Brisbane International το οποίο ξεκινάει στις 31 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 07 Ιανουαρίου 2024.

The post “Δεν πιστεύω ότι ο Ράφα είναι διεκδικητής Grand Slam” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα