Κβίτοβα: “Χαίρομαι κάθε μέρα που μπορώ να αγωνίζομαι!”

Η Πέτρα Κβίτοβα βλέπει τη ζωή με εντελώς διαφορετική προοπτική μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στο διαμέρισμά της τον Δεκέμβρη του 2016.

Βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η Πέτρα Κβίτοβα έζησε την απόλυτη φρίκη στο διαμέρισμά της στην Πράγα, τον Δεκέμβρη του 2016 όταν και δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από επίδοξο ληστή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό της χέρι.

Η Τσέχα τενίστρια είδε τη ζωή της καταρχάς, και την καριέρα της σε δεύτερο πλάνο, να απειλούνται, και όμως δεν το έβαλε κάτω.

Πέρασε

την πόρτα του χειρουργείου και, σε χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να κάνει το comeback της στο επαγγελματικό τένις μόλις έξι μήνες αργότερα, στο Ρολάν Γκαρός του 2017.

“Κάποιες φορές είμαι πολύ αυστηρή με μένα. Μετά από όσα πέρασα, λέω συνέχεια στον εαυτό μου “να χαίρεσαι που μπορείς και παίζεις σήμερα”. Φυσικά, θέλω και να κερδίζω! Είμαι γεννημένη για να μάχομαι. Πήρα αυτό το χαρακτηριστικό από τους γονείς μου”.

“Δεν ήξερα τι θα μου συμβεί εκείνη την περίοδο. Μέσα σε δευτερόλεπτα, πάλευα για τη ζωή μου και το μέλλον έγινε εντελώς αβέβαιο. Με έχει αλλάξει αυτή η εμπειρία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο”.

“Όλη μου τη ζωή, παλεύω με τις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα και να βρίσκω τις ισορροπίες μου. Είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα. Κάθε μέρα, όταν βλέπω τον ήλιο να βγαίνει, απλά απολαμβάνω το πόσο όμορφος είναι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορώ να πάρω” ανέφερε στο Olympic Channel η Κβίτοβα.

Κώστας Αϊτάκης

The post Κβίτοβα: “Χαίρομαι κάθε μέρα που μπορώ να αγωνίζομαι!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα