ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τι έκανες Τζόλη αγόρι μου; (vids)

Ο Χρήστος Τζόλης βγήκε και πάλι μπροστά και ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο 18χρονος θαυματουργός ποδοσφαιριστής, πήρε τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του όταν το χρειάστηκε και με ένα τρομερό γκολ ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Λίγο αργότερα, ο ίδιος κέρδισε πέναλτι

που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς. Όλα αυτά πάντως, σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα και χαρακτηριστικό είναι πως βγήκαν 12 κάρτες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε κατευθείαν την κατοχή, η οποία όμως ήταν εντελώς ανούσια καθώς μπορεί να κυκλοφορούσε εξαιρετικά τη μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Φανταστικό γκολ του Τζόλη (vid)

Εκτός από μία κεφαλιά του Ίνγκασον που πέρασε λίγο άουτ, ο Δικέφαλος δεν είχε καμία άλλη αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Αντιθέτως, μετά το 30’ έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα Τρίπολης να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή στο 30ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης μετά από εκτέλεση κόρνερ έδιωξε πάνω στη γραμμή, πριν ο Σίτο μπει με τη μπάλα στα δίχτυα.

Η φάση ωστόσο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα πρώτα 45 λεπτά, ήταν αυτή του 34ου λεπτού. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε μετά από ανατροπή του Ελ Καντουρί μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ο Μαροκινός γκρέμισε τον Σουάρεθ με κεφαλιά. Ο διαιτητής Φωτιάς, κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR, δίνοντας – ορθά – κόκκινη στον Ελ Καντουρί και κίτρινη στο Σουάρεθ, χωρίς ωστόσο να καταλογίζει το πέναλτι στον Δικέφαλο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολλά νεύρα και από τις δύο πλευρές, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός όμως που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε ψηλά. Πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 51’, με τον Σβαμπ να στέλνει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Λίγο αργότερα και στο 57’, ο Ζίβκοβιτς πήγε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όταν από το ύψος του κόρνερ σούταρε, η μπάλα πήρε απίστευτα φάλτσα και σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Το γκολ που έψαχνε ο Δικέφαλος ήρθε από τον Τζόλη στο 64’, με τον 18χρονο να χορεύει τον αντίπαλό του, να σουτάρει έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ.

Στο 70’ ο ίδιος κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Πασαλίδη, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί εύστοχα για το 2-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Τα νεύρα συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ χαρακτηριστική είναι η φάση στο 81ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει αρχικά φάουλ στον Τασουλή και τον δεύτερο να τον χτυπάει στη συνέχεια, με τον Φωτιά πάντως, σε αντίθεση με τη φάση του Ελ Καντουρί, να δείχνει κίτρινη και στους δύο.

MVP: Ο Χρήστος Τζόλης βγήκε μπροστά όταν το χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ και πήρε πάνω του την ομάδα, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ στο 64′ και κερδίζοντας λίγο αργότερα πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 2-0.

UP: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδειξε την κλάση του για άλλη μία φορά. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε πάρα πολλά χιλιόμετρα, δημιούργησε φάσεις, πέτυχε και γκολ και γενικότερα ξεχώρισε στον αγωνιστικό χώρο.

DOWN: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί σε μία ακατανόητη ενέργεια όπου έριξε… κουτουλιά στον Σουάρεθ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 38′ και λίγο έλειψε τα… κρεμάσει την ομάδα του, την οποία άφησε με παίκτη λιγότερο.

Κίτρινες: Γιαννούλης 27′, Σφιντέρσκι 59′, Σβαμπ 73′, Ουαγκέ 76′, Ζίβκοβιτς 81′, Μουργκ 90′ / Γκαρσία 23′, Σουάρεθ 38′, Φερνάντεζ 61′, Πασαλίδης 69′, Τασουλής 81′

Κόκκινη: Ελ Καντουρί 38′ (απευθείας αποβολή)
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (Ουαγκέ 21′), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Καντουρί, Ζίβκοβιτς (Μουργκ 88′), Τζόλης (Κρέσπο 88′), Σφιντέρσκι (Τσιγγάρας 68′).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άλβαρεζ, Καστάνιο, Σουάρεζ (Πασαλίδης 60′), Γκαρσία, Φερνάντεζ (Γκόμες 78′), Βαλιέντε (Ινγκλέσιας 60′), Σίτο, Ριέρα, Τιλίκα, Ρεγκίς (Τζήμας 79′).

Το άρθρο ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Τι έκανες Τζόλη αγόρι μου; (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα