Κρίμα Μαρία, εκτός τελικού Ρώμης η Σάκκαρη! – VIDEO

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρησή της κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και μένει εκτός τελικού στη Ρώμη έχοντας κάνει όμως μια ανεπανάληπτη εβδομάδα στην Ιταλία.

Κρίμα Μαρία!

Και λέμε κρίμα γιατί η Μαρία Σάκκαρη, με τον “αφηνιασμένο” τρόπο που ξεκίνησε τον ημιτελικό κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα σε συνέχεια των απίστευτων εμφανίσεων που έκανε όλη την εβδομάδα στη Ρώμη, έδωσε υποσχέσεις ότι μπορεί να προκριθεί στον πρώτο της τελικό Premier Mandatory.

Στο τένις δεν

παίζεις όμως…μόνος σου και η έμπειρη Καρολίνα Πλίσκοβα μπόρεσε να ανεβάσει την απόδοσή της στέλνοντας “σπίθες” αμφιβολίες στη Μαρία που τελικά υπέκυψε μετά από δύο “κλειστά” σετ με 6-4, 6-4.

Αυτό ήταν το φινάλε μιας τρομερής πορείας της Ελληνίδας τενίστριας στη Ρώμη που ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο και συνεχίστηκε στο βασικό ταμπλό με έξι συνολικά νίκες, μεταξύ των οποίων κόντρα σε Κονταβέιτ, Κβίτοβα και Μλαντένοβιτς!

Στο Νο29 του κόσμου θα αναρριχηθεί η Μαρία χάρη στην εξαιρετική της πορεία εκεί κερδίζοντας συνολικά δέκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αυτήν την εβδομάδα!

Σίγουρα υπάρχει πικρία γιατί, αγωνιστικά, μπορούσε να “πλήξει” την υψηλόσωμη Τσέχα.

Η Σάκκαρη μπήκε απίστευτα δυνατά στον ημιτελικό της Ρώμης παίζοντας τένις “χρυσάφι” με τα χτυπήματα βασικής γραμμής να είναι και πάλι παγκόσμιας κλάσης ενώ και το σερβίς έδειχνε απροσπέλαστο.

Προηγήθηκε με 4-2 πριν αρχίσει η αντεπίθεση της Πλίσκοβα και η δική της σταδιακή πτώση.

Η big hitter Τσέχα βρήκε σιγά-σιγά ρυθμό τόσο στις επιστροφές της όσο και στη βασική γραμμή πιέζοντας ολοένα και περισσότερο τη Σάκκαρη που, σταδιακά, έμοιαζε να χάνει την αρχική της ορμή.

Δυστυχώς, το 4-2 έγινε 4-6 υπέρ της Πλίσκοβα που “μύρισε αίμα” και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι τελειώνοντας εντυπωσιακά ένα πρώτο σετ που γύρισε μπούμερανγκ για τη Μαρία.

Η 23χρονη Ελληνίδα είχε ανατρέψει και άλλες φορές το σκορ αυτήν την εβδομάδα, οπότε, είχε όλο τον χρόνο να ανασυγκροτηθεί αλλά πλέον η Πλίσκοβα έπαιζε σταθερά πολύ καλά.

Ειδικά στο σερβίς της δεν χάρισε τίποτα στη Σάκκαρη που πλέον έπρεπε να βασίζεται στο δικό της σερβίς ώστε να μην μείνει και με break πίσω στο δεύτερο σετ.

Το οποίο και κατάφερε μέχρι το πάντα δύσκολο σημείο του 4-5 όπου σερβίρεις για να παραμείνεις στο ματς.

Η Μαρία έκανε εκεί ένα κακό game μένοντας με 0-40 πίσω και δεν κατάφερε να επανέλθει.

Ήρθε, έτσι, το τέλος μιας αξιέπαινης πορείας σε μια εβδομάδα που η Σάκκαρη έπαιξε πιθανώς το καλύτερο τένις της ζωής της βάζοντας το όνομα της δίπλα σε αυτά των κορυφαίων της WTA με την τρομερή της απόδοση.

Η φετινή χωμάτινη σεζόν κρίνεται σαν πέρα για πέρα θετική καθώς πήρε τον πρώτο της τίτλο στο Ραμπάτ ενώ ο ημιτελικός στη Ρώμη ήταν ένα τρομερό, από μόνο του, αποτέλεσμα.

Τώρα, στρέφει την προσοχή της στο Ρολάν Γκαρός όπου θα επιχειρήσει να σπάσει το φράγμα των τρίτων γύρων όπου διαρκώς “κολλάει” στα Slams.

Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, είναι θέμα χρόνου να το καταφέρει!

Κόντρα στη Γιοχάνα Κόντα, θα κριθεί ο φετινός τίτλος στη Ρώμη για την Πλίσκοβα.

Σάββατο, 18/5: Ημιτελικοί Rome Premier Mandatory
Konta (Great Britain) beat Bertens (Netherlands) 5-7 7-5 6-2
Ka. Pliskova (Czech Republic) beat Sakkari (Greece) 6-4 6-4

WTA INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Κρίμα Μαρία, εκτός τελικού Ρώμης η Σάκκαρη! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα