Δεν επανέλαβε το “θαύμα” ο Στέφανος, στον τελικό της Ρώμης ο Ναδάλ! – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση που πραγματοποίησε προ μιας εβδομάδας στη Μαδρίτη και ηττήθηκε από έναν “υποψιασμένο” και βελτιωμένο Ραφαέλ Ναδάλ στα ημιτελικά της Ρώμης!

Είχαμε προειδοποιήσει ότι το να κερδίσεις δεύτερη σερί φορά σε Masters χωμάτινο τουρνουά τον Ράφα είναι, σχεδόν, ακατόρθωτο!

Μόνο ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς το έχει πετύχει στο παρελθόν και, δυστυχώς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν προστέθηκε σε αυτήν την κατηγορία

παρά την προσπάθεια που κατέβαλε.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ παρουσιάστηκε “υποψιασμένος” από την ήττα του στα ημιτελικά της Μαδρίτης, με διαφορετική στρατηγική (πολύ περισσότερο επιθετικός) ενώ, αντίθετα, ο Στεφ δεν μπόρεσε να πιάσει τα τρομερά στάνταρντ απόδοσης από την περασμένη εβδομάδα και μοιραία ήρθε η ήττα με 6-3, 6-4 από τον King of Clay.

Μία ήττα που ολοκληρώνει μια καθόλα επιτυχημένη περίοδο προετοιμασίας για το Ρολάν Γκαρός για τον 20χρονο τενίστα που ξεκίνησε μουδιασμένα σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη για να συνεχιστεί εντυπωσιακά με τίτλο στο Εστορίλ, τελικό στη Μαδρίτη και ημιτελικά στη Ρώμη!

Και βεβαίως με την επικείμενη άνοδή του ακόμα ένα “σκαλί” πιο πάνω στην παγκόσμια κατάταξη καθώς θα φιγουράρει στο Νο6 του κόσμου ξεπερνώντας τον Κέι Νισικόρι!

Από την άλλη, ο Ραφαέλ Ναδάλ, επιτέλους για αυτόν, φτάνει φέτος σε τελικό χωμάτινου τουρνουά!

Σε τρεις περιπτώσεις είχε “φρενάρει” στα ημιτελικά, την τρίτη κόντρα στον Στέφανο στη Μαδρίτη, ωστόσο, στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Ρολάν Γκαρός δείχνει και πάλι τα “δόντια” του φθάνοντας σε έναν σπουδαίο τελικό στην “Αιώνια Πόλη”.

Έχοντας την οδυνηρή εμπειρία της ήττας από τον Τσιτσιπά στη Μαδρίτη, ο Ράφα έμαθε από τα λάθη εκείνης της ημέρας και παρουσιάστηκε πανέτοιμος στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Σε αντίθεση με το ματς στην Ισπανία, δεν δέχτηκε ούτε ένα break από τον Τσιτσιπά, έπαιξε πολύ πιο επιθετικό τένις και, με “γυμνό” μάτι, έβλεπες την “πείνα” του για να φτάσει σε έναν τελικό φέτος στο χώμα αποδεικνύοντας ότι δεν έχει “ξοφλήσει”.

Ήταν εντυπωσιακός ο Ναδάλ και, από την άλλη, ο Στέφανος, δίχως να είναι αρνητικός, δεν κατάφερε να πιάσει την απίστευτη απόδοση που είχε στον ημιτελικό της Μαδρίτης όπου, δίχως υπερβολή, είχε “πιάσει” τον Ράφα από το λαιμό και τον σφυροκοπούσε από όλες τις πλευρές του γηπέδου.

Με αρκετά αβίαστα, δίχως να μπορέσει να ανέβει πολλές φορές στο φιλέ όπως θεσπέσια το έκανε στη Μαδρίτη, ο 20χρονος πρωταθλητής έβλεπε και τον Ράφα να έχει ένα forehand σκέτο-ποίημα και μοιραία σε όλο το ματς κυνηγούσε το σκορ.

Από το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, ο matador ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι αυτός ο ημιτελικός θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους.

Προηγήθηκε με 3-0 με τον Στέφανο να έχει τα δύο και μοναδικά σε όλο το ματς break back points στο 0-2 που δεν υλοποιήθηκαν.

Έκτοτε, ο Ισπανός έπαιζε από θέση οδηγού, έδειχνε να ελέγχει τα περισσότερα ράλι με την πολύ πιο αργή επιφάνεια της Ρώμης να “δουλεύει” υπέρ του και να μην αφήνει τον Στέφανο να του επιβληθεί από τη βασική γραμμή.

Δεν χρειάστηκε να κάνει άλλο break ο 32χρονος Ισπανός αλλά δεν απειλήθηκε και καθόλου στο σερβίς, ένα μοτίβο που, δυστυχώς, συνεχίστηκε σε όλον τον ημιτελικό.

Παρόμοια με το πρώτο σετ, ο Ράφα “χτύπησε” πρώτος και στις αρχές του δεύτερου σετ.

Στο 1-1 συγκεκριμένα ήρθε το δεύτερο σπάσιμο σερβίς του Ισπανού που έφερε τον Στέφανο σε πολύ δεινή θέση.

Το κακό για τον Έλληνα τενίστα ήταν το γεγονός ότι ο Ράφα δεν έριξε την απόδοσή του ούτε…χιλιοστό με συνέπεια να μην μπορέσει να βρει έναν σταθερό τρόπο να αντλεί πόντους από την αντίπαλό του.

Συνεχώς, μετέφερε την πίεση στον Ισπανό στο να σερβίρει για να κρατήσει το break και ο Ναδάλ το έκανε υποδειγματικά φθάνοντας σε ακόμα έναν τελικό στη Ρώμη, ψάχνοντας τον πρώτο φετινό του τίτλο και ένατο στην Ιταλία!

Εκεί, ο αντίπαλος του θα είναι ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς που κέρδισε, σε νέο έπος, τον Ντιέγο Σβάρτζμαν, συνεπώς, μας περιμένει ένας σούπερ τελικός Djodal!

Σάββατο, 18/5: Ημιτελικοί Rome Masters

Nadal (Spain) beat Tsitsipas (Greece) 6-3 6-4
Djokovic (Serbia) beat Schwartzman (Argentina) 6-3 6-7(2) 6-3

ITALIAN OPEN MEN’S DRAW | ITALIAN OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Δεν επανέλαβε το “θαύμα” ο Στέφανος, στον τελικό της Ρώμης ο Ναδάλ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα