Πολύ σκληρός για να χάσει ο Μεντβέντεφ (vids)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ γύρισε από break πίσω (2-4) στο καθοριστικό set της αναμέτρησής του με τον Γιάνικ Σίνερ και στη συνέχεια έσωσε δυο match points του 20χρονου Ιταλού στο tie-break, πριν πανηγυρίσει την 8η συνεχόμενη νίκη του στα ΑΤΡ Finals.

Ο 25χρονος Ρώσος αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να ηττηθεί στο Τορίνο και με ατσάλινα νεύρα στο καθοριστικό tie-break, πήρε την 3η διαδοχική νίκη του στο φετινό τουρνουά, μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά συγκλονιστικού αγώνα.

Τελικό σκορ 6-0, 6-7(5), 7-6(8) υπέρ του

Νο2 τενίστα στον κόσμο και… φορτσάτη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του, που θα προκύψει την Παρασκευή, από τη μάχη του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Κάσπερ Ρουντ.

Superb

The moment @DaniilMedwed defeated Sinner in his second final set tiebreak of the week! pic.twitter.com/h76mCXgNyd

Tennis TV (@TennisTV) November 18, 2021

Αν και ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε τον αγώνα φουριόζος, δείχνοντας ότι δεν έχει και πολύ χρόνο για να σπαταλήσει, αφού πήρε μέσα σε μόλις 25 λεπτά το 1ο set, με ένα μεγαλοπρεπέστατο bagel (6-0), ο Σίνερ πείσμωσε, ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και έβαλε φωτιά στο ματς!

Μεγάλο παιχνίδι από τον Ιταλό μπροστά στους συμπατριώτες του, μιας και έφτασε στα όριά του τον υπερασπιστή του τίτλου, ως που να “λυγίσει” τελικά στο tie-break του decider set.

Ο Σίνερ έστειλε το ματς σε 3ο set κερδίζοντας το tie-break του 2ου κομματιού του αγώνα και ακολούθως προηγήθηκε με break (2-4), φτάνοντας δυο μόλις games μακριά από το να “σπάσει” το αήττητο επτά σερί αγώνων του Μεντβέντεφ στα ΑΤΡ Finals.

F O R Z A

Listen to the noise as @janniksin forces a decider vs Medvedev! pic.twitter.com/MFHLGrgw3m

Tennis TV (@TennisTV) November 18, 2021

Παρ’ όλα αυτά, ο Ρώσος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ήδη περασμένος ως 1ος από το Red Group, ο 25χρονος ήθελε να “κλείσει” την πορεία του στον όμιλο με νίκη και τα κατάφερε μετά από μεγάλη περιπέτεια.

Αν και έδειξε να εκνευρίζεται στα μέσα του καθοριστικού set, έκανε unfairplay κατά τη διάρκεια ενός changeover, ειρωνευόμενος ότι… χασμουριέται, είτε γιατί το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, είτε γιατί ο Σίνερ δεν έπαιζε ελκυστικό τένις. Ποιος ξέρει…

Ακόμη κι έτσι όμως, ο Μεντβέντεφ έφτασε στη νίκη.

Bedvedev @DaniilMedwed #NittoATPFinals pic.twitter.com/4yie2NgABg

Tennis TV (@TennisTV) November 18, 2021

Αφού έγινε… καλός, λίγες στιγμές μετά, κάνοντας ένα πολύ όμορφο fairplay, όταν ο chair umpire (Μοχάμεντ Λαγιάνι) υπέδειξε “replay the point” στο 5-4 υπέρ του Ρώσου και 40-0 υπέρ του Σίνερ, στο σερβίς του Ιταλού. Ο Νο2 του ταμπλό χάρισε τον πόντο στον 20χρονο και έγινε έτσι το 5-5.

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στο tie-break για να λύσουν τις διαφορές τους για δεύτερο σερί set. Εκεί, πρώτος είχε match point στα χέρια του ο Σίνερ (5-6). Ο Μεντβέντεφ πέρασε ένα παντοδύναμο 1ο σερβίς και “εκτέλεσε” τον Ιταλό, δίνοντας παράταση στο ματς.

Ο Ρώσος ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να “κλείσει” το ματς στη συνέχεια (7-6), αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως δεν τα κατάφερε και ο Σίνερ λίγα δεύτερα μετά (7-8).

Τελικά, μετά από ένα όμορφο ράλι και έναν υπέροχο winner στην ευθεία, στο 9-8 υπέρ του, ο Ρώσος ολοκλήρωσε το ομορφότερο ματς του φετινού τουρνουά και πήρε την 8η διαδοχική νίκη του στη διοργάνωση, φτάνοντας δυο νίκες μακριά από το repeat.

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πολύ σκληρός για να χάσει ο Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα