Κοκκινάκης: “Ο Νικ προκαλεί χάος και κάνει τσίρκο τα παιχνίδια του”

Το παιχνίδι της πρεμιέρας που κλέβει την παράσταση είναι αυτό μεταξύ του Θανάση Κοκκινάκη και Νικ Κύργιου. Δύο φίλοι, δύο κολλητοί, που θα βρεθούν για μια ακόμη φορά στο ίδιο court, αλλά από αντίθετες πλευρές και όχι ως δίδυμο στα διπλά. 

Πιο συγκεκριμένα τελευταία φορά που οι δυο τους βρέθηκαν σε αντίθετες πλευρές ήταν το 2014 στη Σαβάνα (ATP Challenger), με τον Κύργιο να παραχωρεί στον Κοκκινάκη μόλις 4 games (6-1, 6-3). 

Αυτή ήταν μια από τις τρεις συνολικά νίκες του Κύργιου κόντρα στον Κοκκινάκη, καθώς είχαν προηγηθεί ακόμη

δύο, η μία στο τουρνουά ATP Challenger του Σακραμέντο και η άλλη (η πρώτη στην καριέρα τους) στον τελικό το Australian Open (junior), με τον Κύργιο να βγαίνει ισάριθμες φορές νικητής. 

Ωστόσο, αυτό που συνδέει πραγματικά του δύο παίκτες δεν είναι οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά η συνεργασία τους μέσα στο court. Μια συνεργασία που τους έχει χαρίσει ένα Grand Slam  sta junior το 2013 στο Wimbledon, αλλά και το Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο. 

Φυσικά θα προσθέσουμε και τον τίτλο στο 250άρι της Ατλάντα, όπου ο Κύργιος εκτός από τα διπλά κατέκτησε και τον τίτλο στα μονά. 

“Δεν θα κάνω παθητικό παιχνίδι. Δεν θα περιμένω. Πρέπει να είμαι επιθετικός να παίξω το τένις μου και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει.” είπε ο Κοκκινάκης για το ματς της πρεμιέρας.

Ο 26χρονος εμφανίστηκε λίγο επιφυλακτικός για τη συμπεριφορά που θα αντιμετωπίσει από τον Κύργιο, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα πάρει τίποτα προσωπικά, αλλά από την άλλη πρέπει να γνωρίζει τις απαντήσεις. 

“Του αρέσει να προκαλεί χάος στα παιχνίδια του. Τα μετατρέπει σε…τσίρκο και αισθάνεται άνετα με αυτό. Το έκανε από μικρός. Ακόμα και 12-13 ετών. Ωστόσο, έχει το παιχνίδι για να υποστηρίξει όλο αυτό.”

Ο Κοκκινάκης απάντησε στις δηλώσεις του Κύργιου, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα ξεπερνούσε ποτέ τα όρια μέσα στο court λόγω της φιλίας του. 

“Τον έχω δει να το κάνει με πολλούς παίκτες που ήταν αρκετά κοντά στο Tour. Αυτός είναι. Είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει κι αυτό που τον κάνει να παίζει το καλύτερο τένις του.” είπε ο Κοκκινάκης.

“Θα είναι ενδιαφέρον πως θα πάει. Θα είναι περίεργο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο που θα  παίξει και τη συμπεριφορά που θα βγάλει στο court.”

Ο νικητής από την αναμέτρηση  που θα ξεκινήσει περίπου στις 04:00 GR στο Arthur Ashe, θα αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο νικητή από τον γαλλικό “εμφύλιο” Ούγκο Αμπέρ και Μπενζαμάν Μπονζί. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Κοκκινάκης: “Ο Νικ προκαλεί χάος και κάνει τσίρκο τα παιχνίδια του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα