US Open: Πρεμιέρα με Τσιτσιπά και Σάκκαρη τη Δευτέρα

Η προσμονή τελείωσε… Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο σερβίς στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, η πρεμιέρα του οποίου είναι γεμάτη ενδιαφέρον και συναρπαστικά ματς, ένα εκ των οποίων ενδέχεται να μείνει στην ιστορία.

Ο λόγος για την αναμέτρηση της Σερίνα Γουίλιαμς με την Ντάνκα Κόβινιτς στο πρώτο βραδινό ματς της πρεμιέρας στο Arthur Ashe (02:00GR), όπου η Θρυλική Αμερικανίδα θα παίξει στο τελευταίο τουρνουά της επικής καριέρας της και θα επιδιώξει να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Major

της πατρίδας της.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ξεκινούν επίσης τις υποχρεώσεις τους στο US Open, με τη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αγωνίζεται στο day session, στο πρώτο ματς του Grandstand (18:00GR-Eurosport) απέναντι στην Τατιάνα Μαρία, No85 της παγκόσμιας κατάταξης, στην τέταρτη συνάντησή τους στο tour. Η 35χρονη Γερμανίδα, μετράει δύο νίκες έναντι μιας της Σάκκαρη ενώ οι δυο τους θα αναμετρηθούν για 3η φορά φέτος σε Grand Slam τουρνουά.

Στο Australian Open 2022 η Μαρία είχε επικρατήσει 6-4, 7-6 για τον 1ο γύρο του πρώτου Major της χρονιάς ενώ η Γερμανίδα πήρε εκδίκηση με 6-3, 7-5 στον 3ο γύρο του Wimbledon 2022.

H Σάκκαρη, ημιφιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν το 2021, πραγματοποιεί την 8η συνεχόμενη συμμετοχή της στην κορυφαία διοργάνωση και καλείται να υπερασπιστεί 720 βαθμούς προκειμένου να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα της κατάταξης.

Στο βραδινό session του Louis Armstrong (02:00GR-Eurosport), ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 26χρονο Κολομβιανό, Νο94 στον κόσμο, Ντανιέλ Ελάχι Γκαλάν με στόχο μια καθαρή και γρήγορη νίκη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ο 24χρονος πρωταθλητής μας, προέρχεται από μια εξαιρετική εβδομάδα στο Σινσινάτι όπου απέκλεισε το Νο1 του κόσμου Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά, πριν ηττηθεί στον τελικό από τον Μπόρνα Τσόριτς.

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν σε καμιά από τις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές του στη διοργάνωση.

Ο κάτοχος του τίτλους στους άνδρες, Ντανίλ Μεντβέντεφ θα ανοίξει το πρόγραμμα στο κεντρικό court (18:00GR) αντιμετωπίζοντας τον Αμερικανό, Στέφαν Κοζλόφ και θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης και παραμονής στο Νο1 του κόσμου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο τελευταίος αγώνας στο Arthur Ashe (04:00GR) μεταξύ των δύο κολλητών, Νικ Κύργιου και Θανάση Κοκκινάκη, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour. Οι δυο τους πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου στα διπλά του Australian Open 2022.

Άντι Μάρει, Σιμόνα Χάλεπ, Μπιάνκα Αντρέσκου και Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ αγωνίζονται επίσης στην πρεμιέρα της Δευτέρας.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας στα τρία κεντρικά courts

ARTHUR ASHE STADIUM  (ώρα έναρξης 19:00GR)

1. Daniil Medvedev (1) v Stefan Kozlov

2. Coco Gauff (12) v Leolia Jeanjean

Όχι πριν τις 02:00GR3. Danka Kovinic v Serena Williams4. Nick Kyrgios (23) v Thanasi Kokkinakis

LOUIS ARMSTRONG STADIUM – (ώρα έναρξης 18:00GR)

1. Francisco Cerundolo (24) v Andy Murray2. Simona Halep (7) v Daria Snigur3. Madison Keys (20) v Dayana YastremskaΌχι πριν τις 02:00GR4. Stefanos Tsitsipas (4) v Daniel Elahi Galan5. Leylah Fernandez v Oceane Dodin

GRANDSTAND – (ώρα έναρξης 18:00GR)

1. Tatjana Maria v Maria Sakkari (3)2. Harmony Tan v Bianca Andreescu3. Alexander Ritschard v Felix Auger-Aliassime (6)4. Taylor Fritz (10) v Brandon Holt

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post US Open: Πρεμιέρα με Τσιτσιπά και Σάκκαρη τη Δευτέρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα