Κλειστά ακόμα πολλά δημοτικά γήπεδα τένις

Το τένις είναι από τα πρώτα αθλήματα που “άνοιξαν” μετά την καραντίνα (05 Μαΐου), έστω και με αυστηρές προδιαγραφές για την υγιεινή των ασκούμενων.

Οι λάτρεις του αθλήματος, έδειξαν τη δίψα που είχαν για τένις όλο το διάστημα του εγκλεισμού και γέμισαν όλα τα διαθέσιμα γήπεδα στα ιδιωτικά τένις κλαμπ και στους οργανωμένους ομίλους αντισφαίρισης.

Το μεγάλο πρόβλημα, ακόμα και μετά από δύο εβδομάδες απελευθέρωσης του αθλήματος, είναι τα δημοτικά γήπεδα τένις που παραμένουν κλειστά σε πολλούς Δήμους της χώρας και αυτό γιατί οι Δημοτικές Αρχές δεν μπορούν να ακολουθήσουν

το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ και της ΕΦΟΑ και δεν θέλουν να δημιουργήσουν τον μηχανισμό παρακολούθησης της διαδικασίας με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός τενιστών να μην μπορεί να αθληθεί.

Λαμβάνουμε πολλά ερωτήματα από αναγνώστες σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών γηπέδων ενώ οι περισσότεροι μας αναφέρουν ότι έχουν διαμαρτυρηθεί στο Δήμο που ανήκουν, χωρίς να έχουν ανταπόκριση.

Επίσης μεγάλο θέμα είναι και η ιατρική βεβαίωση που είναι υποχρεωτική για να παίξεις τένις στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης. Αναγνώστες μας αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να εξασφαλίσουν την βεβαίωση καθώς οι γιατροί είναι αντίθετοι με το περιεχόμενο της εξέτασης.

Στη βεβαίωση αναφέρεται ότι ο γιατρός επιβεβαιώνει ότι ο αθλούμενος δεν έχει συμπτώματα Covid-19, ωστόσο κανείς δεν του εξασφαλίζει ότι μπορεί τα συμπτώματα να έρθουν λίγες ώρες μετά την εξέταση οπότε αρκετοί είναι οι γιατροί που δεν βάζουν σφραγίδα στο έγγραφο της ΓΓΑ.

Άλλωστε, ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά την άθληση παιδιών κάτω των 13ων ετών, αναμένεται να λυθεί άμεσα καθώς συνδυάζεται με την βέβαιη απόφαση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των Δημοτικών από 1η Ιουνίου.

The post Κλειστά ακόμα πολλά δημοτικά γήπεδα τένις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα