Ψυχολογική στήριξη από την ATP

Η διοργανώτρια αρχή του ανδρικού επαγγελματικού τένις, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με δύο οργανισμούς, Sporting Chance και Headspace που αν χρειαστεί θα παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους αθλητές και το προσωπικό της ATP που ενδεχομένως αντιμετώπισαν ψυχικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του lockdown ή κατά την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Τα προγράμματα αυτά, αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση και εφαρμογή σε τενίστες με

χαμηλότερη κατάταξη που δεν έχουν άλλα εισοδήματα πλην των prize money από τα τουρνουά και διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Η σεζόν στο τένις έχει ανασταλεί μέχρι τις 31 Ιουλίου και αυτό στερεί από πολλούς αθλητές την ευκαιρία να κερδίσουν τα προς το ζην.

Η αβεβαιότητα για το πότε θα ξεκινήσει η σεζόν, έχει φέρει σε απόγνωση πολλούς τενίστες και γι’αυτό το λόγο η ATP έκανε συνεργασία με τις δύο κλινικές υποστήριξης.

“Το να είσαι πνευματικά δυνατός είναι το ίδιο σημαντικό με τη φυσική κατάσταση στο τένις. Η ψυχική κατάσταση των αθλητών και του προσωπικού μας, είναι προτεραιότητα για εμάς.

“Όλοι έχουν προσαρμοστεί σε αυτο-απομόνωση και μειωμένη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά αυτό μπορεί να έχει ιδιαίτερα επιζήμια επίδραση στους επαγγελματίες αθλητές που είναι συνηθισμένοι σε συγκεκριμένη προπόνηση και παίζουν καθημερινά” είπε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι.

The post Ψυχολογική στήριξη από την ATP appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα