Κίνημα υπέρ του Hawk Eye στο χώμα – VIDEO

Το μεγάλο λάθος του Άλμπερτ Ράμος στην αναμέτρηση του Σαποβάλοφ με τον Καρμπάγιες Μπαένα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αριστερόχειρα Καναδού που απαίτησε από τους διοργανωτές του Roland Garros να ενσωματώσουν το ηλεκτρονικό σύστημα Hawk Eye, όπως ισχύει στα άλλα τρία Grand Slam της σεζόν.

Το φημισμένο χωμάτινο τουρνουά, έχει αποφασίσει να βαδίσει σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια, επιτρέποντας το Hawk Eye μόνο

για τους τηλεθεατές.

Ωστόσο, εντείνονται οι φωνές από τους αθλητές που ζητούν επιτακτικά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος και στο χώμα, για την αποφυγή λαθών όπως στην περίπτωση του Σαποβάλοφ που του στοίχισε 2 match points, την ώρα που σέρβιρε στο 5ο σετ της αναμέτρησης με τον Καρμπάγιες Μπαένα.

“Υποστηρίζω 100% την εισαγωγή του HawkEye στο χώμα. Είδαμε τι έγινε στο παιχνίδι του Σαποβάλοφ ενώ και στο δικό μου ματς σήμερα έγινε λάθος, έστω κι αν με ευνόησε. Ο Κάσπερ μου έδειξε το σημάδι στο τηλέφωνό του μετά το ματς. Δεν ήταν λάθος του διαιτητή γιατί μερικές φορές δεν μπορείς να βρεις το σημάδι. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί μετά το τέλος κάθε σετ καθαρίζουν το court και σκουπίζουν τις γραμμές. Νομίζω ότι θα ήταν πιο δίκαιο για όλους αν το HawkEye εφαρμοζόταν και στο χώμα. Πρέπει να γίνει. Ελπίζω του χρόνου να είναι σε κάθε χωμάτινο τουρνουά” είπε ο Ντόμινικ Τιμ μετά τη νέα straight sets νίκη στο Παρίσι, επί του Κάσπερ Ρουντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νορβηγού: “Είναι λίγο περίεργο να έχουν εγκαταστήσει το HawkEye εδώ και να το δείχνουν μόνο στην τηλεόραση. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εμείς. Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόζεται και στα χωμάτινα τουρνουά. Δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε με τους διαιτητές”

Υπέρ της χρήσης τεχνολογίας στο τένις και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

“Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για το HawkEye στο χώμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το προχωράνε. Η τεχνολογία μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να εφαρμοστεί και στο τένις, ανεξαρτήτου επιφάνειας. Είναι καινοτομία και πρέπει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε πράγματα στο άθλημά μας για να το κάνουμε καλύτερο και πιο δίκαιο” η τοποθέτηση του Έλληνα πρωταθλητή.

The post Κίνημα υπέρ του Hawk Eye στο χώμα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα