Κόρντα: “Λατρεύω τον Ράφα. Είναι το είδωλό μου”

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα, ζει το όνειρό του στο Παρίσι. Πηγαίνοντας στο Roland Garros χωρίς ATP νίκη στο ενεργητικό του, ο 20χρονος Αμερικανός βρίσκεται στον 4ο γύρο του φημισμένου Grand Slam εκεί όπου θα συναντήσει τον αγαπημένο του τενίστα, Ράφαελ Ναδάλ την Κυριακή.

“Όταν ήμουν πιο μικρός είχα μια γάτα και την είχε ονομάσει Ράφα. Αυτό λέει πολλά για το πως νιώθω γι’αυτόν.

Είναι το είδωλό μου. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που εγώ παίζω τένις ώρα. Τον βλέπω να παίζει, είναι απίστευτος αθλητής. Προσπαθώ να πάρω από αυτόν την νοοτροπία του να μην τα παρατάω ποτέ. Όταν βρίσκομαι στο γήπεδο, θέλω να είμαι σαν αυτόν” δήλωσε ο Κόρντα μετά τη νέα νίκη του στο Παρίσι, επί του Πέδρο Μαρτίνεζ με 6-4, 6-3, 6-1 το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Κόρντα δεν είναι ο μόνος που έχει δώσει το όνομα του Ναδάλ στο κατοικίδιό του αφού τόσο ο Κάσπερ Ρουντ όσο και η Σερίνα Γουίλιαμς φωνάζουν “Ράφα” τον σκύλο τους.

20-year-old Sebastian Korda will take on his 'idol' Rafa Nadal in the RG 4th round tomorrow._________ Getty • #rafaelnadal #RafaNadal #nadal #cats #rolandgarros #atp #tenis #tennis #Sportwalk

Δημοσιεύτηκε από Tennis Sportwalk στις Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

O Σέμπι Κόρντα είναι γιος του πρώην Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητή του Australian Open 1998, Πετρ Κόρντα και στα 20 του χρόνια προσπαθεί να βαδίσει στα ‘χνάρια του πατέρα του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, διαγράφοντας λαμπρή καριέρα στα courts.

“Ο στόχος μου είναι να κερδίσω δύο Grand Slam, ώστε να έχω τουλάχιστον ένα περισσότερο από αυτόν. Αυτό θα προσπαθήσω” είπε με χιούμορ ο νεαρός Αμερικανός που προέρχεται από τα προκριματικά και έχει ήδη αποκλείσει τους Σέπι και Ίσνερ.

Μετά την πρόκρισή του στον 4ο γύρο του Roland Garros, ο Κόρντα έχει εξασφαλίσει την άνοδό του κοντά στο Νο130 του κόσμου, από το Νο200 που ξεκίνησε το τουρνουά.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Κόρντα: “Λατρεύω τον Ράφα. Είναι το είδωλό μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα