Μεντβέντεφ: “Γι’ αυτό οι νέοι δεν τα πάμε καλά στα Slams…”

16:59 7/8/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μίλησε για το γεγονός ότι κανένας από τους NextGen τενίστες, δεν μπορούν να κατακτήσουν Grand Slam τους τελευταίους μήνες, συγκρίνοντας τη νοοτροπία τους με αυτήν των Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ…

Ο Ρώσος τενίστας, κλήθηκε να δώσει σημαντικές απαντήσεις στις πρώτες του δηλώσεις επί Καναδέζικου εδάφους και από ότι φαίνεται, δεν κρύφτηκε και ιδιαίτερα πίσω από το δάχτυλό του.

Όσον αφορά τις επιδόσεις των NextGen αθλητών στα Majors, ο Μεντβέντεφ, επεσήμανε:

“Είμαστε αρκετά

νεαροί και δεν έχουμε την κατάλληλη εμπειρία για να τα πάμε καλά στα Grand Slams. Την εμπειρία την αποκτάς όταν αγωνίζεσαι σε Majors και νομίζω πως αργά ή γρήγορα θα φανεί το πραγματικό μας επίπεδο σε τέτοια τουρνουά.

Για παράδειγμα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει κερδίσει Masters τουρνουά, αλλά και τους τελικούς της ΑΤΡ πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά, δεν τα έχει πάει ποτέ καλά, σε Grand Slam.

Οι μεγαλύτεροι τενίστες σε ηλικία, έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Είναι πολύ καλύτεροι σε αγώνες πέντε σετ. Αν με ρωτήσετε ποιος είναι ο πιο ταλαντούχος από αυτούς ; Θα πω ο Ρότζερ Φέντερερ.

Μπορεί ο Νόβακ να παίζει σαν… ρομπότ, να έχει φοβερή φιλοσοφία και να μην τα παρατάει ποτέ, αν δεν δώσει το 100% του, αλλά είναι αδύνατο να κερδίσεις τον Ρότζερ. Είναι ο τέλειος τενίστας. Παίζει τόσο όμορφα, τόσο κομψά.

Βέβαια, στο επίπεδο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι ούτε γι’ αυτούς.

Για παράδειγμα, εγώ έχω χάσει 4/4 φορές από τον Λούκα Πούιγ, παρόλο που είναι χαμηλότερα στην κατάταξη. Αντιθέτως, έχω κερδίσει 4/4 φορές τον Στέφανο Τσιτσιπά, που είναι υψηλότερα από εμένα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μεντβέντεφ: “Γι’ αυτό οι νέοι δεν τα πάμε καλά στα Slams…” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα