Κάτι δεν πάει καλά…

16:06 7/7/2019 - Πηγή: Tennis24
Η πρώτη εβδομάδα του Wimbledon κύλησε με μερικές πολύ άσχημες συμπεριφορές τενιστών που αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή…

Middle Sunday έχουμε αυτήν την Κυριακή και υπάρχει η ευκαιρία να πάρουμε μια “ανάσα” από την αγωνιστική δράση ώστε να κάνουμε μία ανασκόπηση της μέχρι τώρα δράσης στο All England Club.

Και δυστυχώς, η αγωνιστική δράση

με τους αποκλεισμούς πάμπολλων κορυφαίων ονομάτων τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο ταμπλό, έχει επισκιαστεί από απαράδεκτες συμπεριφορές επαγγελματιών τενιστών που είναι ανεπίτρεπτες όχι μόνο για αυτό το επίπεδο αγώνων αλλά οπουδήποτε.

Μιλάμε φυσικά για τα όσα έκαναν και είπαν οι Νικ Κύργιος και Φάμπιο Φονίνι.

Δύο ιδιόρρυθμοι άνθρωποι και προβληματικοί χαρακτήρες.

Ωστόσο, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την “καραμέλα” της ιδιορρυθμίας και να τα αποδίδουμε όλα στην “παραξενιά” κάποιου.

Γιατί, το να λες (Κύργιος) εν ψυχρώ πως σκόπευες να χτυπήσεις αντίπαλο σου και όχι μόνο δεν θα ζητούσες συγγνώμη για αυτό αλλά θα αντλούσες ικανοποίηση είναι εντέλει σαδιστικό και “άρρωστο”.

Δεν εξηγείται ούτε δικαιολογείται από κανενός είδους ιδιορρυθμία ή ο,τιδήποτε άλλο.

Από την άλλη, ο Φονίνι το…προχώρησε και ευχήθηκε να πέσει μία βόμβα στις εγκαταστάσεις του Wimbledon.

Και όλα αυτά γιατί;

Επειδή δεν σου πάει καλά ένας αγώνας τένις;

Ούτε και αυτό βέβαια εξηγείται ούτε αξίζει περαιτέρω ανάλυσης για ανθρώπους που έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα και όμως μάλλον δεν έχουν δει το κομμάτι του τένις στις σωστές του διαστάσεις.

Μέσα στη μάχη ενός αγώνα με τους παλμούς στα ύψη, το άγχος ανεβασμένο, τα νεύρα “τεντωμένα” εννοείται πως θα ειπωθεί μία κουβέντα παραπάνω και είναι φυσιολογικό να βλέπουμε ξεσπάσματα.

Αλλά τέτοιες συμπεριφορές δεν δικαιολογούνται από τίποτα από τα παραπάνω.

Είναι πρώτα απ’όλα ανώριμες, εμπεριέχουν “κακία” και δεν έχουν καμία θέση στο άθλημα του τένις και σε οποιοδήποτε σπορ γενικότερα.

Από εκεί και πέρα, αν δεν αντέχεις την πίεση του αθλήματος, υπάρχουν αφενός μεν οι ψυχολόγοι, αφετέρου μπορείς απλά να το αφήσεις…

Αλλά μάλλον είναι πολλά τα λεφτά…

Κώστας Αϊτάκης

The post Κάτι δεν πάει καλά… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα