Κατά του νέου συστήματος και ο Ρούμπλεφ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ τάχθηκε στο πλευρό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με αφορμή τα παράπονα του Γερμανού για το νέο σύστημα βαθμολόγησης της ΑΤΡ, που επιτρέπει στους τενίστες να μπορούν να κρατήσουν ΑΤΡ πόντους από πορείες τους σε τουρνουά του 2019.

Ο Ρώσος ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Ντουμπάι και η απάντησή του ήταν μάλλον αναμενόμενη, μιας και αν ίσχυε το παλιό Ranking System, τώρα

θα βρισκόταν εντός του Top5.

Βέβαια, δεν είναι ο μόνος που “χάνει” θέσεις με το νέο σύστημα, με το παράδειγμα του Μίλος Ράονιτς να είναι μάλλον το πιο χαρακτηριστικό. Ο Καναδός θα βρισκόταν εντός Top10, αν και τώρα βρίσκεται στο Νο19!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρούμπλεφ:

“Αν είχαμε το κανονικό σύστημα βαθμολόγησης, θα βρισκόμουν κάπου κοντά στο Νο4 του κόσμου νομίζω. Εσείς τι πιστεύετε ; Ότι δεν θα ήθελα να είμαι στο Νο4 και θέλω να είμαι στο Νο8 ; Ή μήπως με συμφέρει περισσότερο το Νο8 από το Νο4 ;

Για να φτάσω τώρα στο Νο4, πρέπει να κάνω πολλά περισσότερα από όσα θα χρειαζόμουν αν ίσχυε το παλιό. Νομίζω ότι η απάντησή μου είναι εμφανής”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κατά του νέου συστήματος και ο Ρούμπλεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα