Κασάτκινα: Αποκάλυψε ότι είναι γκέι και μίλησε για την ομοφοβία στη χώρα της (vid)

Η Νο1 τενίστρια στη Ρωσία μίλησε ανοιχτά για την ομοφοβία στη Ρωσία σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρώσο blogger Βίτα Κράβτσενκο στη Βαρκελώνη. 

Όταν η 25χρονη ρωτήθηκε αν αυτό το θέμα είναι ταμπού στη Ρωσία απάντησε: “Είναι τόσα τα θέματα που θεωρούνται ταμπού στη Ρωσία.

Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο στον κόσμο από το να είσαι στρέιτ.”

“Ειλικρινά αν υπήρχε επιλογή κανείς δεν θα ήθελε να είναι γκέι. Γιατί να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του, ειδικά στη Ρωσία; Ποιο είναι το νόημα;” πρόσθεσε η Κασάτκινα η οποία απάντησε θετικά στην ερώτηση αν έχει κοπέλα: “Ποτέ δεν έχω μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό και μάλιστα μπροστά σε κάμερα. Το να κρύβεσαι είναι πολύ δύσκολο και άσκοπο. Το να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία και όχι τι λένε οι άλλοι”

Η Κασάτκινα τόνισε ότι η αποκάλυψη της Ρωσίδας παίκτριας (ποδόσφαιρο) Νάντια Κάρποβα, που αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι είναι ομοφιλόφιλη την ώθησε, αλλά και την ενέπνευσε για να μιλήσει και η ίδια. 

“Η Νάντια δεν βοήθησε μόνο τον εαυτό της, πετώντας αυτό το βάρος από πάνω της, αλλά βοήθησε και άλλους ανθρώπους για να μιλήσουν γι΄ αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν μιλούν άνθρωποι με επιρροή από το χώρο του αθλητισμού ή από οποιοδήποτε άλλο χώρο. Είναι πολύ σημαντικό για τους νέους που δυσκολεύονται με την κοινωνία και χρειάζονται στήριξη.”

Μετά από την ολοκλήρωση της συνέντευξης η Ρωσίδα ανάρτησε φωτογραφίες στο instagram με την Εσθονή φίλη της, Ναταλία Ζαμπιάκο η οποία είναι αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ και αγωνίζεται με τα χρώματα του Καναδά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daria Kasatkina (@kasatkina)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Κασάτκινα μίλησε και για τον πόλεμο στην Ουκρανία ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις για να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος περιγράφοντας την κατάσταση ως τον “απόλυτο εφιάλτη”, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε όταν ρωτήθηκε αν φοβάται να επιστρέψει στη Ρωσία

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια Ρωσίδα μιλάει ανοιχτά για τον πόλεμο στην Ουκρανία ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις της Ρωσίας, καθώς κάτι ανάλογο είχε κάνει και η Ανστασίγια Παβλιουτσένκοβα μερικές εβδομάδες μετά από τη ρώσικη εισβολή. 

The post Κασάτκινα: Αποκάλυψε ότι είναι γκέι και μίλησε για την ομοφοβία στη χώρα της (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα