Κάρλοβιτς: “Δεν έχω τίποτα να χάσω”

Ο Ίβο Κάρλοβιτς θα βρεθεί σε κυρίως ταμπλό του US Open για 17η φορά στην καριέρα του, με τον 42χρονο να φτάνει εκεί μετά από τις τρεις νίκες στην προκριματική φάση.

Ο 42χρονος Κροάτης και πρώην Νο14 του κόσμου, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που φτάνει σε κυρίως ταμπλό σε Grand Slam, μετά από τον Μαλ Άντερσον που είχε κάνει το ίδιο στο Australian Open του

1977.

“Είναι μια μεγάλη ώθηση για την αυτοπεποίθησή μου. Το να κερδίσω τρεις αγώνες, μέσα σε τρεις ημέρες και μάλιστα χωρίς ρεπό, είναι κάτι πολύ καλό για μένα γιατί ξέρω ότι έχω το αγωνιστικό επίπεδο που χρειάζεται για να το κάνω.”, δήλωσε ο 42χρονος.

“Ήταν πραγματικά δύσκολο. Όλα τα παιδιά είναι πραγματικά πολύ καλοί τενίστες. Ο σημερινός ανταγωνισμός είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και όλοι ξέρουν να παίζουν πολύ καλά.”

Στην πρεμιέρα του (30/8) ο Κάρλοβιτς θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Νο5 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ. Παρά το γεγονός ότι η πρόκληση είναι δύσκολη και μεγάλη, ο Κροάτης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος. 

“Είναι εξαιρετικός παίκτης, τα πάει πολύ καλά στο Tour. Ωστόσο, εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι θα έχω την ευκαιρία μου αν κάνω τα πάντα σωστά μέσα στο κορτ. Ξέρω ότι δεν του αρέσει το στιλ παιχνιδιού μου, οπότε πιστεύω ότι θα έχω ευκαιρίες. Αλλά πραγματικά δεν έχω τίποτα να χάσω από αυτό το παιχνίδι. Απλά θα προσπαθήσω να απολαύσω την κάθε στιγμή.”

“Πάντα ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο στα παιχνίδια μου. Αν πνευματικά ήμουν καλά και αισθανόμουν καλά στο κορτ, τότε πάντα ένιωθα ότι μπορώ να νικήσω τον κάθε αντίπαλο. Βέβαια καθώς μεγαλώνεις δεν είναι πάντα εύκολο αυτό.”

Φυσικά, αυτό που απασχολεί τον Κάρλοβιτς δεν είναι άλλο από την απόφαση που θα πάρει στο τέλος της σεζόν για το αν θα συνεχίσει να παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο. 

“Αυτή την εβδομάδα τα πήγα πολύ καλά και μου άρεσε πολύ. Αλλά όταν θα τελειώσει αυτό και θα επιστρέψω στα τουρνουά Challengers δεν ξέρω κατά πόσο θα θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Είμαι στο 50-50 για την ώρα.”

“Δεν ξέρω ακόμη. Θα αποφασίσω μετά από το US Open. Πρέπει να δω πρώτα τα όρια μου να δω ποια θα είναι η κατάταξη μου και τι θέλω να κάνω. Για την ώρα δεν αισθάνομαι 42! Μάλλον νιώθω 30άρης…”

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Κάρλοβιτς: “Δεν έχω τίποτα να χάσω” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα