Ήρθε η ώρα της(;) – VIDEO

17:58 7/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Με μια εμφάνιση-προμήνυμα τίτλου, η Σιμόνα Χάλεπ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός επικρατώντας της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και μοιάζει έτοιμη όσο ποτέ να σηκώσει το πρώτο της Major…

Θα το πάρει τελικά;

Σίγουρα, έδωσε στον εαυτό της ακόμα μία ευκαιρία!

Μετά από τρεις συνολικά χαμένους τελικούς σε Slam, η Σιμόνα Χάλεπ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του αγαπημένου της Major, στο Ρολάν Γκαρός, μετά την απόλυτα δίκαιη νίκη της επί της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα

με 6-1, 6-4 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της Πέμπτης.

Η Ρουμάνα ήταν τενίστρια ήταν καθόλα ανώτερη της αντιπάλου της και ακόμα και όταν βρέθηκε με break πίσω στο δεύτερο σετ, βρήκε τα μεγάλα χτυπήματα αλλά και τις “σκυλίσιες” άμυνες που απαιτούνταν για να γυρίσει την κατάσταση.

Μένει φυσικά να κάνει το τελευταίο βήμα που είναι να κερδίσει τον τελικό του Σαββάτου εκεί όπου τρεις φορές στο παρελθόν “φρέναρε” απότομα ακόμα και όταν ήταν το μεγάλο φαβορί όπως στον περσινό τελικό κόντρα στην Οσταπένκο.

Πάντως, με το πείσμα και την επιμονή της, απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία το Νο1 του κόσμου έχοντας προκριθεί στον τελικό και των δύο φετινών Major που έχουν διεξαχθεί ελπίζοντας ότι στο Παρίσι η κατάληξη θα είναι διαφορετική από τη Μελβούρνη…

Η νίκη της στο ντέρμπι κόντρα στη Μουγκουρούθα ήταν μια νίκη “καθαρή” που συνδυάστηκε με πολύ καλό τένις και με καθολική υπεροχή έναντι της αντιπάλου της στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Ειδικά στο πρώτο σετ, η 26χρονη Ρουμάνα έκανε κανονικό “πάρτι” διαλύοντας πλήρως το baseline παιχνίδι της Μουγκουρούθα που προερχόταν από τον θρίαμβο κόντρα στη Σαράποβα αλλά στο ματς κόντρα στη Χάλεπ βρέθηκε αυτή σε πολύ δεινή θέση.

Με τη Ρουμάνα να τρέχει ασταμάτητα και να πυροβολεί άψογα από τη βασική γραμμή όποτε της δινόταν η ευκαιρία, το σκορ έφτασε μέχρι και το 5-0 με τη Μουγκουρούθα να παίρνει ένα “σκάρτο” game αποφεύγοντας το bagel αλλά τίποτα παραπάνω…

Στο δεύτερο σετ είδαμε ματς…

Οχι τόσο λόγω της πτώσης της απόδοσης της Χάλεπ που εξακολουθούσε να είναι πολύ καλή με ελάχιστα αβίαστα λάθη και συνετές επιλογές αλλά περισσότερο λόγω της άυξησης της απόδοσης της Μουγκουρούθα που πήρε μεγαλύτερα ρίσκα που στην αρχή του σετ της βγήκαν.

Προηγήθηκε μάλιστα με break το οποίο όμως δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος καθώς η Χάλεπ ισοφάρισε στο 4-4 πριν ακολουθήσει το game που έκρινε τα πάντα.

Μετά από μια επική μάχη 13 λεπτών, με τη Μουγκουρούθα να χάνει τρία “χρυσά” break point για το 5-4, η Ρουμάνα έκανε ένα τεράστιο hold από ψυχολογικής πλευράς αλλά και από πλευράς σκορ που της έδωσε φτερά και καταρράκωσε πλήρως το ηθικό της Ισπανίδας.

Σερβίροντας για να παραμείνει στο ματς, η Μουγκουρούθα δεν πήρε ούτε πόντο και η βραχύσωμη Ρουμάνα έκλεισε ραντεβού σε ακόμα έναν τελικό όπου την περιμένει η “ήρεμη δύναμη” Σλόαν Στίβενς που επικράτησε πολύ πειστικά της Μάντισον Κις στον άλλο ημιτελικό της μέρας.

Πέμπτη, 7/6: Ημιτελικοί Roland Garros

Halep (Romania) beat Muguruza (Spain) 6-1 6-4

Stephens (USA) beat Keys (USA) 6-4 6-4

French Open Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Ήρθε η ώρα της(;) – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα