Αποστολή εξετελέσθη! – VIDEO

14:56 7/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Σήμερα ήταν… Ναδάλ. Ο Ισπανός εμφανίστηκε εντυπωσιακός στην δεύτερη μέρα αγώνα του με τον Ντιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτζμαν, ξεχνώντας εξ’ ολοκλήρου την χθεσινή εικόνα του και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες, με ανατροπή, την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Ρολάν Γκαρός…

Τον κακό, χωρίς αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, γεμάτο… λάθη Ράφα Ναδάλ της Τετάρτης, διαδέχθηκε σήμερα ένας εξαιρετικός, με ενέργεια και πίστη για την ανατροπή Ισπανός, γυρνώντας με χαρακτηριστική άνεση το παιχνίδι κόντρα στον Σβάρτζμαν και παίρνοντας θριαμβευτικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν!

Το

Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, έκανε ότι ήθελε στο court τον Αργεντινό σήμερα, δείχνοντας πως η χθεσινή ημέρα ήταν μια κακή παρένθεση στην εξαιρετική ομολουγομένως πορεία του μέχρι στιγμής στην χωμάτινη σεζόν.

Ο Ναδάλ, χρειάστηκε 3 ώρες και 47 λεπτά αγώνα, δυο μέρες και πολλές διακοπές για να επικρατήσει του Σβάρτζμαν και να περάσει στην τελική “4αδα” του θεσμού, το έκανε όμως με απόλυτη επιτυχία.



Κερδίζοντας τα 13 από τα 16 γκέιμς της σημερινής ημέρας ο Ναδάλ επικράτησε με ανατροπή του Νο12 στον κόσμο, με τελικό σκορ 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 και πλέον περιμένει τον νικητή του αγώνα του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο με τον Μαρίν Τσίλιτς για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στην διοργάνωση, στην πορεία του για την κατάκτηση του 11ου τροπαίου του στο Ρολάν Γκαρός.

Ο 32χρονος, προκρίθηκε για 11η φορά στην καριέρα του στους “4” καλύτερους του δεύτερου Grand Slam της χρονιάς. Οι οιωνοί για τον τίτλο, δηλαδή, μόνο… θετικοί είναι για τον ίδιο, καθώς όσες φορές έχει φτάσει στα ημιτελικά έχει αναδειχθεί πρωταθλητής στο Παρίσι!

Rafa into the semifinals. @RafaelNadal goes on a mission upon resuming play.
He defeats Schwartzman 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 en route to the final four.#RG18 pic.twitter.com/IPImy59IGD

Tennis Channel (@TennisChannel) 7 Ιουνίου 2018

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημά του την Τετάρτη, ο Ναδάλ είχε σύμμαχο την βροχή και “μετέφερε” το παιχνίδι του κόντρα στον επικίνδυνο Σβάρτζμαν για την επόμενη ημέρα, με το σκορ στο 4-6, 5-3.

Ο Ισπανός έπρεπε να εμφανιστεί απόλυτα συγκεντρωμένος και να σερβίρει επιτυχημένα για το 1-1, με το σκορ μάλιστα, να είναι στο 30-15 από την Τετάρτη. Έτσι, μπήκε στο court αποφασισμένος να τελειώσει το σετ με 6-3, πράγμα που έκανε.

Κερδίζοντας δυο σερί πόντους έφερε το ματς στα ίσια και μετέφερε όλη την πίεση στον αντίπαλό του, ο οποίος είδε τον Ναδάλ να μπαίνει φορτσάτος στην δεύτερη ημέρα μονομαχία τους στο Philippe Chatrier.

Αμέσως μετά την ισοφάριση, όμως, ο Σβάρτζμαν έμελλε να μείνει πίσω και στην αρχή του τρίτου σετ. Ο Ναδάλ ξεκίνησε με μπρέικ(1-0) και πήρε κεφάλι στο σκορ στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού, όντας φρέσκος για την ανατροπή.

Welp.
Rafa resurfaces, clinching the second set and breaking early in the 3rd.
Del Potro up a set, on serve in the 2nd against Cilic.

Watch live now on Tennis Channel and TC Plus→ https://t.co/tPoe44C26q #RG18 pic.twitter.com/7ftCMjjlwv

Tennis Channel (@TennisChannel) 7 Ιουνίου 2018


Χωρίς να απειληθεί καθόλου, ο Ισπανός διεύρυνε το προβάδισμά του με ένα δεύτερο “σπάσιμο” του σερβίς του αντιπάλου του, στο πέμπτο γκέιμ του τρίτου σετ(4-1). Το προβάδισμα του Ναδάλ έφτασε στο 5-1, πριν ο Σβάρτζμαν μειώσει σε 5-2 κατακτώντας το δεύτερο γκέιμ του στο σετ.

Αυτό, όμως, δεν ήταν ικανό να ανακόψει την πορεία του “Matador” προς το 2-1. Σώζοντας τέσσερα μπρέικ πόιντς του Αργεντινού στο σέρβις γκέιμ στο οποίο “έκλεισε” εν τέλει το τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Ναδάλ έκανε το 6-2 και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

.@RafaelNadal wins the 3rd set 6-2.
He’s up two sets to one on Schwartzman.

Watch live now→ https://t.co/tPoe44C26q #RG18 pic.twitter.com/k00UQlxTpO

Tennis Channel (@TennisChannel) 7 Ιουνίου 2018

Πλέον, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Ναδάλ όδευε προς την πρόκρισή του στον 11ο ημιτελικό Ρολάν Γκαρός της καριέρας του, με μαθηματική ακρίβεια και ο Σβάρτζμαν δεν έδειχνε να μπορεί να τον απειλήσει.

Αν και αυτήν την φορά ο Αργεντινός κράτησε το σερβίς του στο εναρκτήριο γκέιμ του τέταρτου σετ, η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στον Ισπανό. Ανεβάζοντας ρυθμό ξανά, ο Ράφα κέρδισε τα επόμενα πέντε(!) γκέιμς του ματς και έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πρόκριση.

Ο Σβάρτζμαν έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στον αγώνα, μειώνοντας αρχικά σε 5-2, όμως αν και έφτασε τρεις φορές κοντά σε μπρέικ, όταν σέρβιρε ο Ισπανός για την νίκη, δεν μπόρεσε να το κάνει χάνοντας εν τέλει και το τέταρτο σετ με 6-2.

Ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τελικά την τρίτη και… φαρμακερή του ευκαιρία για να “κλείσει” τον αγώνα, “πετώντας” προς τα ημιτελικά του αγαπημένου του Grand Slam. για ακόμη μια φορά στην πλούσια γεμάτη τίτλους και διακρίσεις καριέρα του.

Πέμπτη 7/6: Προημιτελικά Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

Nadal (Spain) beat Schwartzman (Argentina) 4-6, 6-3, 6-2, 6-2

Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποστολή εξετελέσθη! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα