Φορτσάτος “Πύργος”, έτοιμος για Ράφα – VIDEO

16:05 7/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός σήμερα κόντρα στον Μαρίν Τσίλιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός με μεγάλη νίκη στα τέσσερα σετ σε βάρος του Κροάτη, στο ματς που διεκόπη λόγω βροχής την Τετάρτη…

Στον δρόμο του Ναδάλ ένας… “Πύργος”. Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο ήταν εντυπωσιακός στον αγώνα του απέναντι στο Νο4 του κόσμου, τον κέρδισε χάνοντας ένα μόλις σετ και πλέον μπορεί να σκέφτεται την τιτανομαχία του κόντρα στον Ράφα Ναδάλ στους “4”

του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο “Ντέλπο” επιβλήθηκε μετά από 3 ώρες και 54 λεπτά μεγάλης μάχης του Τσίλιτς, με τελικό σκορ 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5 και “σφράγισε” το ραντεβού του με τον Ναδάλ στα ημιτελικά Grand Slam διοργάνωσης, για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία Major, μετά και τον μεταξύ τους ημιτελικό στην Νέα Υόρκη το 2017.

Μόνο εύκολη δοκιμασία δεν είχε ο Ντελ Πότρο κόντρα στον Κροάτη αντίπαλό του, όμως έδειξε για ακόμη μια φορά σημάδια του παλιού, καλού Αργεντινού και πέρασε με παλικαρίσια εμφάνιση για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, μετά και το 2009!

The Tower of Tandil gets it done. @DelPotroJuan moves past @Cilic_Marin to advance at #RG18.
He will face Rafa in the semifinals. pic.twitter.com/FMsqQEEMGb

Tennis Channel (@TennisChannel) 7 Ιουνίου 2018

Ο Ντελ Πότρο αν και είχε αποσυρθεί στον αγώνα του κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν στην Ρώμη λόγω τραυματισμού και ήταν από τα μεγάλα ερωτηματικά του Γαλλικού Όπεν, τελικά αποδεικνύεται πως είναι από τους μεγάλους διεκδικητές του τροπαίου.

Πλέον, το Νο6 του κόσμου στρέφεται στον αγώνα του κόντρα στον πολυνίκη του θεσμού Ράφα Ναδάλ, έχοντας δείξει πως μόνο ευκαταφρόνητο εμπόδιο για τον Ισπανό δεν θα είναι. Ο “Ντέλπο” είναι σε καταπληκτική κατάσταση, κι αναμένεται να προβληματίσει πολύ τον Ναδάλ, που δείχνει ασταθής τις τελευταίες ημέρες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση διεκόπη σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο την Τετάρτη, με τους δυο αθλητές να βρίσκονται ισόπαλοι στο 5-5 του τάι μπρέικ, στο εναρκτήριο σετ του ματς. Τα πρώτα λεπτά, δηλαδή, του αγώνα την Πέμπτη θα έκριναν πολλά.

Ο “Ντέλπο” μπήκε πιο συγκεντρωμένος, κέρδισε δυο συνεχόμενους πόντους και κατέκτησε το εναρκτήριο σετ του αγώνα μετά από μόλις… ένα λεπτό. Ο Τσίλιτς έμεινε πίσω στα σετ μετά από ένα τόσο “λεπτό” σημείο, όμως δεν πτοήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κροάτης αντέδρασε, έγινε πιο επιθετικός κόντρα στον “Πύργο του Ταντίλ” και ευτύχησε να κατακτήσει το δεύτερο σετ μετά από μεγάλη, ομολογουμένως, περιπέτεια.

Το Νο4 του κόσμου, “έσπασε” το σερβίς του Ντελ Πότρο στο ένατο γκέιμ του δεύτερου κομματιού του παιχνιδιού και προηγήθηκε με 4-5, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να τελειώσει το σετ.

Ο Αργεντινός όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. “Έσπασε” αμέσως το σερβίς του Τσίλιτς και ισοφάρισε σε 5-5, με την χαρά, πάντως, να μην κρατάει και πολύ. Αυτό, γιατί με το τρίτο διαδοχικό μπρέικ στο ματς, ο Κροάτης “έσπασε” δεύτερη σερί φορά το σερβίς του αντιπάλου του έκανε το 5-6 και λίγες στιγμές “έκλεισε” με 5-7 το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του δεύτερου σετ του αγώνα, ο Τσίλιτς μπήκε φουριόζος στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης, κάνοντας μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ(0-1).

Ο Τσίλιτς προηγήθηκε μέχρι και με 1-3 στο τρίτο σετ. Κάπου εκεί, ο “Πύργος” αφυπνήστηκε. Κάνοντας ένα φοβερό κρεσέντο διαδοχικών κερδισμένων γκέιμς, ο Ντελ Πότρο μετέτρεψε το 1-3 σε 6-3 και κατέκτησε το προβάδισμα για την νίκη με 2-1 σετ.

Εμφανώς επηρεασμένος ψυχολογικά από την απώλεια ενός… δικού του σετ, ο Τσίλιτς δεν εμφανίστηκε τόσο σοβαρός στο τέταρτο κομμάτι του προημιτελικού και χωρίς να απειλήσει καθόλου το σερβίς του αντιπάλου του, τελικά απόλεσε και αυτό το σετ και ηττήθηκε με 3-1.

Πιο αναλυτικά, ο “Ντέλπο” “χτύπησε” στο 11ο γκέιμ του σετ, παίρνοντας το προβάδισμα με 6-5, στο δεύτερο μπρέικ πόιντ που δημιούργησε και τελικά “έκλεισε” με ένα εντυπωσιακό σέρβις γκέιμ χωρίς να χάσει ούτε πόντο το ματς, με 7-5 στο τέταρτο σετ.

Πέμπτη 7/6: Προημιτελικοί Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

Del Potro (Argentina) beat Cilic (Croatia) 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5

Nadal (Spain) beat Schwartzman (Argentina) 4-6, 6-3, 6-2, 6-2

Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Φορτσάτος “Πύργος”, έτοιμος για Ράφα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα