Η “πρωτάρα” Ντόλεχαϊντ στον τελικό με την Σάκκαρη

Την Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Guadalajara Open, τα ξημερώματα της Κυριακής (24/9) στις 03:00 GR, με στόχο να επιστρέψει στους τίτλους έπειτα από την κατάκτηση του WTA 250 τουρνουά στο Ραμπάτ το 2019.

Η Μαρία δεν έχει συναντήσει ξανά στο WTA Tour την 25χρονη Αμερικανή τενίστρια, η οποία διεκδικεί τον πρώτο της WTA τίτλο, στην πρώτη της παρουσία σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Μετρά τέσσερις κατακτήσεις σε 60άρια τουρνουά της ITF, και άλλες τρεις σε 25άρια, ενώ έχει αγωνιστεί συνολικά σε 10 τελικούς.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο No111 της παγκόσμιας κατάταξης, και με την παρουσία της στον μεγάλο τελικό έχει εξασφαλισμένη άνοδο 69 θέσεων(!), οπότε το νέο της career high την ερχόμενη Δευτέρα (25/9) θα είναι το No42. Αν όμως επικρατήσει της Σάκκαρη, τότε θα ανέβει άλλες 13 θέσεις και θα φτάσει στο Top-30 (No29).

Φέτος στο WTA Tour έχει ρεκόρ 9-4, και σίγουρα η παρουσία της στον τελικό της Γουαδαλαχάρα μόνο τυχαία δεν είναι. Ειδικεύεται κατά βάση στα διπλά (No47 και career high No21), και τώρα δείχνει ικανή να φτάσει στα ίδια επίπεδα και στα μονά, ένα μήνα και κάτι πριν το φινάλε της σεζόν.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στη μέχρι τώρα πορεία της Ντόλεχαϊντ στη διοργάνωση, για να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό. Η Αμερικανή ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τον 1ο γύρο, κερδίζοντας την συμπατριώτισσά της, Πέιτον Στερνς μετά από 3 TB (6-7(1), 7-6(5), 7-6(2).

Στην επόμενη φάση επικράτησε της επίσης Αμερικανής, Σάσα Βίκερι, με μία ακόμα μεγάλη ανατροπή (3-6, 6-4, 6-1), ενώ στον 3ο γύρο δε δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της No8 του ταμπλό, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, 6-1, 6-2, και να προκριθεί στην τελική 8άδα.

Στην προημιτελική φάση κατάφερε να φέρει εις πέρας μία ακόμα μεγάλη ανατροπή, καθώς έκαμψε την αντίσταση της Ιταλίδας, Μαρτίνα Τρεβιζάν, με 3-6, 7-6(9), 6-3, και μπήκε στην 4άδα του τουρνουά. Εκεί νίκησε την 3η κατά σειρά συμπατριώτισσά της, Σοφία Κένιν, με 7-5, 6-3, για να απέχει τώρα μία νίκη για τον τίτλο.

The post Η “πρωτάρα” Ντόλεχαϊντ στον τελικό με την Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“πρωτάρα” Ντόλεχαϊντ, Σάκκαρη,“protara” ntolechaint, sakkari